A 'FROZEN 2'

Duel a la xarxa a favor i en contra que Elsa tingui nòvia

Més de 230.000 firmes, recollides per HazteOír (Espanya) i CitizenGo (a nivell mundial), demanen a Disney que no es desviï dels valors clàssics

elsa

elsa

2
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El debat sobre l'homosexualitat a 'Frozen' no és nou. Des que es va estrenar el novembre del 2013 l'èxit més gran de Disney en els últims anysDisney  ha tingut crítiques i lloances, segons els sectors, sobre les tendències sexuals que s'intuïen en alguns dels seus personatges. En el film de presentació de les germanes Elsa i Anna hi sortia un personatge grassonet i bonàs, el comerciant Oaken, amo d'una botiga amb sauna que alguns van interpretar que era la representació d'un gai pare de família.

Preguntada per la qüestió, la guionista i codirectora del film, Jennifer Lee, no s'hi va voler pronunciar mai ni a favor ni en contra. "Sento que la pel·lícula pertany al món. No m'agrada dir res, simplement que els espectadors interpretin el que vulguin, depèn d'això".

Les paraules de Lee van calmar durant un temps els reticents que Disney inclogués personatges homosexuals a les seves pel·lícules en favor del clàssic noi-troba-noia-es-casen-i-són-feliços-i-mengen-anissos.

POLÈMICA A TWITTER

No obstant, de nou ha tornat la pugna i els defensors de la factoria del ratolí Mickey denuncien que "s'intenta adoctrinar els nens utilitzant les pel·lícules infantils" que atribueixen "a les pressions dels grups LGTB" i els "'lobbies' de la ideologia de gènere". I a la xarxa s'ha iniciat un debat entre els que estan a favor (#GiveElsaAGirlFriend) i en contra (#CharmingPrinceForElsa) que la reina de gel tingui nòvia en la seqüela del film, previst per al 2018.

Les paraules del pastor Kevin Swanson, de l'Església de la Reforma, denunciant en el seu programa de ràdio de Colorado que 'Frozen' és "malèfic" i que Disney "és una de l'organitzacions més progais del país" fan causar impacte en alguns sectors, de la mateixa manera que en els últims mesos, poderosos grups nord-americans com l'Aliança de Gais i Lesbianes contra la Difamació (GLAAD) han carregat contra Disney per no incloure homosexuals en les seves pel·lícules.

A més, la polèmica s'ha vist atiada per dues campanyes de recollida de firmes que demanen a Disney que no faci d'Elsa la primera princesa lesbiana de la seva història. CitizenGo, a nivell mundial (211.463) i HazteOír, a Espanya (més de 28.441), demanen al president de Disney, Simón Amselem, un príncep per a Elsa.

"Aquests grups pretenen imposar un model social i cultural en què cadascú triï el seu gènere. Aquesta estratègia necessita llançar els seus missatges als nens perquè assumeixin 'nous models' de família i se sotmetin a la nova ideologia totalitària de gènere. Estem davant una ofensiva global contra la família", ha denunciat el president d'HazteOír, Ignacio Arsuaga.

DILEMA PER A DISNEY

En opinió del president d'HazteOír, "Disney es troba davant una conjuntura històrica: seguir transmetent valors universals amb els quals s'han educat generacions o convertir-se en una eina ideològica al servei d'una minoria".

A la banda oposada, Idina Menzel, veu del personatge en anglès, ja s'ha pronunciat: "Crec que és genial [que Elsa tingui nòvia]". Segons ella, la pilota és a la teulada del gegant de l'entreteniment. "Disney ha de lidiar amb això", ha declarat. "Passi el que passi, el personatge ha canviat la meva vida", assegura.

Notícies relacionades

"Les història és genial i de gran qualitat", és el poc que ha avançat Kristen Bell (la veu d'Anna en anglès), sobre la nova pel·lícula d'animació de l'estudi, la producció de la qual començarà ben aviat.

Encara queden mesos per a la polèmica i el debat.