ES COMERCIALITZARÀ L'ANY QUE VE

Arriben els tatuatges efímers (per a 'dermoindecisos')

Universitaris dels EUA llancen la tinta Ephemeral, amb unes molècules que es descomponen i desapareixen de la pell al cap d'un any

Arriben els tatuatges efímers (per a 'dermoindecisos')
2
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Si estàs entre la població que encara no s'ha tatuat la pell o ets d'aquells que s'ho han plantejat alguna vegada però mai han fet el pas per por de com quedarà el dibuix o la frase amb el pas del temps, potser t'interessarà saber que diversos joves nord-americans estan experimentant amb una tinta especial que no serà per sempre i desapareixerà completament al cap d'un any. 

S'han acabat els tractaments costosos, llargs i dolorosos amb cirurgia làser per eliminar, amb resultats no sempre bons, els tatuatges.

Ephemeral, que és com es diu l'invent i la 'startup' presentada en un concurs universitari fa un any a Nova York, aposta pel gravat temporal amb l'avantatge afegit que, a més, es pot modificar fàcilment sempre que es vulgui. Així s'evitaran desastres dèrmics amb faltes d'ortografia, o portar inscrit el nom d'algú que ja no és la nostra parella o que aquell dibuix que un dia va ser tan 'cool' es converteixi 20 anys després en una autèntica horterada.

El germen de la 'startup'

PETITES MOLÈCULES

El cofundador de l'empresa, Anthony Lam, ha explicat que la seva tinta funciona diferent de les tradicionals, amb unes molècules massa grosses perquè el sistema immunològic les pugui eliminar. La tinta Ephemeral utilitza molècules més petites; passats uns mesos es descomponen i desapareixen. "Usant molècules més petita, encapsulem el colorant a dins d'unes estructures esfèriques que, en principi, també són prou grosses perquè el sistema immunològic no les elimini immediatament, sinó amb el transcurs del temps, que és quan aquestes molècules es van trencant a poc a poc, i deixant que el colorant vagi sent expulsat pel propi sistema immunològic", explica Lam.

Actualment hi ha tatuatges temporals, però no tenen el mateix efecte que els permanents. No duren pràcticament gens. Gairebé com les calcomanies dels nens. I també existeix la pintura de henna, realment un tenyit que desapareix amb els rentats. 

VÀLID PER A EQUIPS EXISTENTS

Notícies relacionades

Un altre punt a favor d'aquest producte nou és que el sistema d'aplicació i el d'eliminació es pot utilitzar en els mateixos equips que actualment hi ha als salons de tatuatge actuals. Aquesta tinta especial encara està en fase de proves amb porcs, ja que aquests animals tenen una gran similitud genètica amb els humans.

Els fundadors d'Ephemeral -Seung Shin, Vandan Shah, Joshua Sakhai, Brennal Pierre i Anthony Lam- han posat en marxa una campanya de finançament i asseguren que el seu producte estarà preparat per conquistar el mercat la tardor del 2017. Tot i que encara no han fixat un preu, creuen que el podran situar entre els 50 i els 100 dòlars (entre 45 i 90 euros).

Temes:

Tatuatges