AL JAPÓ

L'artista de la vagina, condemnada a pagar 3.000 euros de multa

Megumi Igarashi reprodueix els seus genitals en objectes a través de la impressió en 3D

megumi-2-igarashi

megumi-2-igarashi

1
Es llegeix en minuts

Megumi Iragashi, coneguda com l''artista de la vagina' ha sigut condemnada avui per un tribunal japonès a pagar una multa de 400.000 iens (3.257 euros). El tribunal l'ha declarat culpable de distribuir material obscè.

Igarashi, de 44 anys, és coneguda per crear objectes amb la forma de la seva vagina, a través de dades extretes per una impressora de 3D. Va ser detinguda el 2014 per distribució de material obscè després de fer una exposició amb algunes de les seves creacions.

En aquell moment va aconseguir sortir en llibertat després d'una campanya de recollida de firmes a nivell internacional. Igarashi no s'ha alliberat del judici, i tot i ser absolta del delicte d'"obscenitat" ha sigut multada amb la citada quantitat. Els càrrecs d'obscenitat se li han retirat al considerar-se que els genitals femenins de les seves obres "apareixen decorats i pintats amb color diferent del de la pell humana".

Al Japó la distribució de material obscè està tipificat com a delicte en el codi penal que preveu una pena de dos anys de presó, i el pagament de multes fins als 2,5 milions de iens (20.333 euros). Per exemple, el material pornogràfic censura els genitals per evitar problemes legals.

"NOIA DOLENTA"

Notícies relacionades

Malgrat ser coneguda com l''artista de la vagina', ella es fa dir 'Rokudenashi-ko", noia dolenta en japonès.

Un dels objectius de la seva obra és acabar amb els tabús de la tradicional societat japonesa, a més de lluitar contra la discriminació de la sexualitat femenina.