NO SAP RIURE NI PLORAR

La Xina presenta el seu 'robot deessa'

Jia Jia mou els braços, reconeix expressions facials i segueix una conversa

Jia Jia ha sigut presentada pels seus creadors xinesos com la ’deessa robot’. / periodico

1
Es llegeix en minuts

Enginyers xinesos han creat un humanoide anomenat Jia Jia que pot seguir una conversa, moure els braços i fins i tot reconèixer diverses expressions facials. L'androide, un dels robots més realistes mai creat, és producte de tres anys de treball d'un equip de la Universitat de Hefei.

"Hola a tots, sóc Jia Jia. Benvinguts", van ser les seves primeres paraules durant l'acte en què va ser presentada -divendres passat- a tot el món. Té una llarga cabellera castanya, una cara flexible i porta un vestit daurat amb capa vermella.

Segons el director de l'equip, Chen Xioaping, els investigadors han prestat especial atenció al moviment dels seus ulls i a la seva sincronització amb els llavis. Durant la presentació va assegurar que el pròxim pas serà fer possible que Jia Jia pugui riure i també plorar.

INQUIETANT JOHANSSON

Fins i tot sense aquesta gamma d'emocions, Jia Jia sembla menys inquietant que l'androide inspirat en Scarlett Johansson, que va presentar a principis d'any a Hong Kong Ricky Ma.

De moment, el repertori oral de Jia Jia és limitat. Durant la conferència es va referir a Chen com el seu "senyor", i va demanar als fotògrafs que fessin un pas enrere per fer-li fotos, perquè no sortís amb la cara massa grassa.

PRODUCCIÓ EN SÈRIE

Notícies relacionades

L'equip assegura que l'objectiu és fer que Jia Jia  sigui cada vegada "més humana", "més natural". De moment, no està prevista la seva producció en sèrie.

La 'deessa robot' xinesa serà presentada oficialment a la Fira Internacional de Tecnologia de Xangai, que començarà dijous que ve, 21 d'abril.