polèmic espectacle d'un 'youtuber'

L'Ajuntament de Santa Cruz de Tenerife envia a la Fiscalia de Menors el xou de Wismichu

L'alcalde diu que l'espectacle no era "predictible" i no ha volgut analitzar si es va actuar correctament amb la limitació d'edat al recinte

 

  / TWITTER

1
Es llegeix en minuts

L'alcalde de Santa Cruz de TenerifeJosé Manuel Bermúdez, ha afirmat aquest divendres que amb la informació que el consistori posseïa sobre l'actuació que s'havia programat del 'youtuber' Wismichu dins de la fira 'Tecnológica Santa Cruz', no era "predictible" el seu contingut. Bermúdez ha comentat que l'ajuntament no jutjarà si s'ha comès cap delicte, i per tant, remetrà a la Fiscalia de Menors tot l'expedient i els correus electrònics relacionats amb l'espectacle arran de les queixes transmeses per alguns pares i familiars que van assistir a l'actuació a caus del contingut sexual del xou. 

"La fiscalia dirà si és suficient per continuar o si no hi ha base, li correspon fer-ho a la fiscalia. Aquí sobren les opinions personals", ha explicat. L'alcalde no ha volgut analitzar si es va actuar correctament amb la limitació d'edat al recinte --la productora diu que els menors de 16 anys han d'anar acompanyats per un adult i no es recomana per a menors de 13, però es va fixar el límit en 12--. "Aquest tema el deixarem a la fiscalia", ha comentat.

En declaracions als periodistes recollides per Europa Press, ha incidit que l'acte va ser organitzat per una productora --YouPlanet-- que és la "responsable" del contingut, i s'ha preguntat si l'ajuntament ha de controlar els continguts de les obres culturals del teatre Guimerá. "¿És això el que es fa en un país democràtic, controlar el contingut de la cultura i els artistes, o el que s'ha de fer és el que marca la llei?", ha insistit. Segons la seva opinió, "anar més enllà del que marca la llei té un altre nom", i des de l'ajuntament s'està "actuant d'una manera democràtica i respectant la legalitat".

WISMICHU CONTESTA

Notícies relacionades

Wismichu va negar aquest dijous a la nit en un vídeo publicat a Youtube que en l'espectacle ofert dissabte passat a Santa Cruz de Tenerife hagi fet apologia de la pederàstia o de la violència, i afirma que "en cap moment" s'ha dit que sigui un xou per a tots els públics.

Wismichu ha volgut deixar clar que ha ofert gairebé 200 xous al llarg de l'últim any i que "en cap" ha tingut "ni una queixa i hi han vingut multitud de pares". És més, sosté que hi va haver xous on els pares "reien fins i tot més que els fills", i afirma que el xou de Tenerife ha sigut un d'aquests.