a la capital del país

Llargues cues per estrenar el primer McDonald's al Kazakhstan

L'alcalde d'Astanà va declinar la invitació de tastara l'hamburguesa que li oferien en la cerimònia d'inauguració

GRA354. ASTANÁ (KAZAJISTÁN), 08/03/2016.- Cientos de kazajos aguantaron hoy las gélidas temperaturas y formaron largas colas en Astaná para conseguir hacer su pedido de comida rápida en el primer McDonald’s que se ha abierto en el país. EFE/Ilyas Omarov / Ilyas Omarov (efe)

GRA354. ASTANÁ (KAZAJISTÁN), 08/03/2016.- Cientos de kazajos aguantaron hoy las gélidas temperaturas y formaron largas colas en Astaná para conseguir hacer su pedido de comida rápida en el primer McDonald’s que se ha abierto en el país. EFE/Ilyas Omarov
GRA354. ASTANÁ (KAZAJISTÁN), 08/03/2016.- El alcalde de Astaná, Adilbek Dzhaksybakov (c), asiste a la inauguración del primer McDonald’s que se ha abierto en el país. El primer McDonald’s kazajo tiene una superficie de 863 metros cuadrados, está situado en el centro de la ciudad y tiene capacidad para 206 comensales. EFE/Ilyas Omarov

/

1
Es llegeix en minuts

Centenars de kazakhs han aguantat aquest dimarts les gèlides temperatures i han format llargues cues a Astanà per aconseguir fer la seva comanda de menjar ràpid al primer McDonald's que s'ha obert al país.

A la cerimònia d'obertura hi han assistit el propietari del restaurant, l'empresari Kairat Boranbaev, i l'alcalde de la capital, Adilbek Dzhaksibekov, que ha declinat la invitació de tastar el Big Mac que li oferien.

El primer McDonald's kazakh, que ha obrert les portes després de la visita aquest dilluns del president del país, Nursultan Nazarbàiev, té una superfície de 863 metres quadrats, està situat al centre de la ciutat i té capacitat per a 206 comensals. S'espera que el segon obrirà aquest any i que durant els pròxims cinc anys se n'inauguraran quinze més. Els preus al restaurant de menjar ràpid oscil·len entre els 0,70 dòlars (0,63 euros) i els 4,20 dòlars (3,80 euros). Un Big Mac costa 2,3 dòlars (2 euros).

El Govern espera que aquest restaurant inspiri confiança als inversors al Kazakhstan.

Notícies relacionades

"Abans d'aventurar-se en un nou mercat, els inversors exploren les grans marques mundials que aposten pel Kazakhstan i McDonald's està dins d'aquesta llista. Així, els inversors podran palpar el potencial del nostre mercat, el poder adquisitiu dels nostres ciutadans i la situació econòmica del nostre país", ha declarat Dauren Abaev, cap de premsa de Nazarbàiev durant la visita del president.

Segons Abaev, la xarxa de restaurants McDonald's generarà 20.000 llocs de treball i contribuirà a l'economia kazakh, ja que es proveirà "entre el 70% i el 80% de productes de subministradors locals".