Convocat el primer campionat universitari de 'League of Legends' i 'Hearthstone'

Les inscripcions ja estan obertes per participar en els videojocs més populars del món

fotonoticia 20160208171222 1280

fotonoticia 20160208171222 1280

1
Es llegeix en minuts
GEMMA FONTSECA / BARCELONA

Esport Català Universitari (ECU), amb la Lliga de Videojocs Professional i Elite Gaming Center, ha presentat el primer Campionat de Catalunya Universitari dels videojocs, en la línia de 'League of Legends' i 'Hearthstone'. A més, la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) coordinarà la cita.

Anualment, se celebra el Campionat de Catalunya Universitari, un certamen esportiu que en la 31a edició inclourà per primera vegada els esports electrònics (e-sports), "un fenomen basat en la competició professional i en la línia de videojocs a escala mundial", han explicat des de la UOC. 

Les inscripcions ja estan obertes i al març tindrà lloc la fase de classificació prèvia. Els participants de cada universitat competiran per ser els representants. D'altra banda, Elite Gaming Center Barcelona albergarà el 15 i 16 d'abril la competició presencial.

Notícies relacionades

'League of Legends', llançat el 2009, és un dels jocs més populars dels esports electrònics. El videojoc consisteix a derrotar uns oponents i anar avançant fins a destruir cadascuna de les seves torres. Segons Riot Games, diàriament hi juguen més de 27 milions de jugadors 'on line', mentre que en el seu compte oficial de Twitter té més de 2,79 milions de seguidors.

Finalment, 'Hearthstone' és un joc d'estratègia de cartes per a internet, creat el 2014. A mitjans del 2015 hi havia més de 30 milions de comptes registrats a aquest entreteniment.