Les vuit cançons de les vuit pel·lícules de Tarantino

fcasals32397771 icult se or rubio en reservoir dogs160113133714

fcasals32397771 icult se or rubio en reservoir dogs160113133714

1
Es llegeix en minuts

Aquest divendres s'estrena 'Los odiosos ocho', la vuitena pel·lícula que dirigeix en solitari Quentin Tarantino. Un film bèl·lic plantejat com un 'western', encara que Tarantino és gairebé un gènere per si mateix, en què per primera vegada en una pel·lícula del director nord-americà la banda sonora és completament original -creada per Ennio Morricone-. 'Los odiosos ocho' ha acumulat un total de tres nominacions als Oscars 2016: millor actriu secundària per a Jennifer Jason Leigh, millor banda sonora i millor fotografia.

EL PERIÓDICO, després de recordar els vuit personatges més malvats de la filmografia de Tarantino, fa una llista amb les cançons més icòniques de les pel·lícules del director.


'RESERVOIR DOGS' (Stealers wheel - 'Stuck in the middle with you')

El Señor Rubio, amb la navalla a la mà, és el protagonista del mític ball de la cançó 'Stuck in the middle with you', de Stealers Wheel. Aquest és el tema elegit pel personatge que interpreta Michael Madsen per torturar la seva víctima, un policia. 

'PULP FICTION' (Chuck Berry - 'You never can tell')  

Aquesta cançó també està acompanyada per un altre ball mític de les pel·lícules de Tarantino. Uma Thurman John Travolta ballen al so d'aquest tema rock escrit el 1964. 

'KILL BILL' (Bernard Herrmann - 'Twisted Nerve')

El xiulet fet cançó. Tarantino va rescatar la pertorbadora melodia de 'Twisted Nerve', una cinta britànica de 1968 sobre un psicòpata obsessionat amb una dona anomenada Susan, que seguia pels carrers xiulant pertorbadora melodia.

'JACKIE BROWN' (The Supremes - 'Baby Love')

Hattie Winston balla aquesta cançó de The Supremes del 1964 davant Robert De Niro, mentre aquest es balanceja en una butaca, en una escena del film estrenat el 1997.

 

'DEATH PROOF' (The Coasters - 'Down in Mexico')

Aquest grup de Los Angeles (EUA) posa la banda sonora a un sensual ball. Mike (Kurt Russell) i Arlene (Vanessa Ferlito) protagonitzen aquest moment memorable de 'Death Proof'.

'MALEÏTS MALPARITS' (David Bowie - 'Cat People') 

Tarantino va triar una cançó del recentment desaparegut David Bowie per a aquesta pel·lícula, una cançó misteriosa i tremendament addictiva. 'Maleïts malparits' mostra la venjança de la propietària d'un cine i com una actriu alemanya i un grup de soldats jueus volen acabar amb el Tercer Reich.

'DJANGO DESENCADENAT' (Luis Bacalov - 'Django')

Notícies relacionades

El film estrenat el 2012 comença amb imatges del terreny de Texas i la vida d'un grup d'esclaus afroamericans acompanyats per aquesta cançó, ja clàssica, del gènere 'western'. 

'LOS ODIOSOS OCHO' (Ennio Morricone - L'ultima diligenza di Red Rock')

I aquesta és una de les cançons creades per Ennio Morricone per a Tarantino. El multipremiat músic italià aspira, una altra vegada, a l'Oscar a millor banda sonora original gràcies a les composicions creades per al film de l'admirat cineasta.