ENGANYS A LA XARXA

Un 'youtuber' enganya tres nenes per conscienciar que és molt fàcil abusar d'elles als EUA

Coby Persin, de 21 anys, es fa passar per un noi de 15 per advertir als pares de tres menors del perill de les xarxes socials

Una de les nenes accedeix fins i tot a pujar a la camioneta del suposat desconegut

Un ’youtuber’ enganya tres nenes per conscienciar que és molt fàcil abusar d’elles als EUA. / EL PERIÓDICO

1
Es llegeix en minuts
LAIA PIÑOL MEJIAS / BARCELONA

Coby Persin, un popular 'youtuber' de 21 anys (amb més d'un milió de subscriptors), s'ha fet passar per un adolescent de 15 anys a Facebook amb l'objectiu de demostrar que fàcil que és per als pedòfils tenir contacte físic amb les menors a través de les xarxes socials.

Els pares de les tres nenes de 12, 13 i 14 anys, presents en tot el procés, estan sorpresos de les reaccions de les seves filles adolescents, que no dubten a acceptar la sospitosa invitació d'un desconegut. Com es pot observar al vídeo, en el moment que les nenes s'acosten per voluntat pròpia a l''agressor encobert', els seus pares apareixen de sobte per demostrar-los el perill real al qual s'estaven exposant.

El seu mètode era senzill. Coby Persin va crear un compte fals en una de les xarxes socials més populars entre els adolescents de tot el món fent-se passar per Jason Biazzio, un atractiu i innocent adolescent de 15 anys acabat d'arribar a Florida amb ganes de conèixer gent nova.

Després d'enviar una sol·licitud d'amistat, només van ser necessaris dos o tres dies d'escassa conversa i l'ús de simpàtiques emoticones per aconseguir la confiança de les nenes. Llavors, les citava en un lloc pròxim per fer que les menors abaixessin la guàrdia al sentir-se 'a casa'. Una d'elles, fins i tot, arriba a pujar a la camioneta de Coby, que assegurava ser el germà gran del seu fals amic Jason Biazzio. 

MÉS DE 750.000 DELINQÜENTS SEXUALS ALS EUA

Notícies relacionades

El vídeo penjat al seu canal de Youtube, popular per realitzar bromes i experiments a Nova York, està a punt d'arribar als 20 milions de visualitzacions en tan sols dos dies. Coby Persin vol demostrar als pares dels Estats Units que l'amenaça de violadors i segrestadors és un perill real, ja que als carrers d'aquest país hi ha més de 750.000 delinqüents sexuals registrats.

D'aquesta manera, segons Coby, els pares haurien d'agafar les regnes i esforçar-se més per conscienciar els seus fills, menors d'edat, que no han de parlar amb estranys, ni tan sols per la xarxa, on ni ni la fràgil façana dels 'amics en comú' és una garantia.