PATRY JORDAN. PERRUQUERIA I BELLESA

"Pots aprendre més que en molts cursos"

«Pots aprendre més  que en molts cursos»_MEDIA_1

«Pots aprendre més que en molts cursos»_MEDIA_1 / JOAN CASTRO / ICONNA

1
Es llegeix en minuts

Patricia Jordan, una jove perruquera i entrenadora personal de Girona, té més d'1,2 milions de seguidors a Secretos de chicas, un canal de consells de bellesa que actualitza dues vegades per setmana. Va començar fa tres anys, després que una empresa de telecomunicacions la contractés per fer vídeos sobre esport. I va veure el filó. Ha desbancat la famosa Isasaweis, que ronda els 260.000 usuaris, i va darrere de la guru Michelle Phan, una nord-americana d'origen asiàtic que suma més de sis milions de fans en anglès.

Notícies relacionades

El secret del seu èxit, explica, és «la passió. Fas el que t'agrada i ja no existeixen ni nits ni caps de setmana... Converteixes el vestidor en el teu estudi i inverteixes en càmeres, llums i un ordinador. Al meu nòvio, que estudiava Químiques, li vaig fer aprendre edició de vídeo i disseny i ara treballa per a mi. I també hi ha la nòvia del meu germà, Claudia, que surt als vídeos, i jo dic que és la meva becària. I al meu pare el  tinc de recader i també de comptable». L'empresa familiar, assegura, és rendible, gràcies a quatre canals i una pàgina web. Va tenir un espai a la televisió, fa vídeos per a L'Oreal i està preparant un llibre.

Patry opta per vídeos molt didàctics en què té molta cura de la il·luminació i els detalls, i dóna idees pràctiques. «Si ensenyes com es fa un monyo, doncs s'ha de veure bé. Jo ofereixo gratis molt contingut. Algú que segueixi el meu canal amb assiduïtat, aprendrà més que en molts cursos de perruqueria, on la gent no és generosa. I ho sé perquè vaig a molts», afirma.