ÚNIC POSTOR

Subhastat als EUA un floc de cabells del Che Guevara per 70.000 euros

1
Es llegeix en minuts
AGÈNCIES / WASHINGTON

Un floc de cabells del guerriller argentinocubà Che Guevara tallat per un exagent de la CIA que va ajudar a capturar-lo el 1967 va ser subhastat als Estats Units ahir, segons ha informat l'agència de subhastes Heritage Auction Galleries al seu lloc web.

El floc de cabells ha estat adquirit pel llibreter Bill Butler, de Texas, l'únic postor, que va oferir la quantitat mínima fixada per la casa de subhastes amb seu a Dallas (100.000 dòlars, uns 70.000 euros), segons ha publicat el diariDallas Morning News.

Enllaç de la CIA

Notícies relacionades

Els cabells i altres objectes, incloent-hi fotografies del Che mort i empremtes dactilars preses al seu cadàver, van ser entregades per Gustavo Villoldo, un enllaç de l'Agència Central d'Intel·ligència (CIA) amb el grup derangersnord-americans que fa 40 anys va ser autoritzat pel Govern bolivià a cooperar en la captura del Che.

El Che "va ser un dels principals revolucionaris del segle XX", ha dit Butler, de 61 anys. Butler col·lecciona objectes d'interès dels anys 60 i planejava exposar una col·lecció del Che Guevara al seu local, Butler & Sons Books, segons afegeix el diari.

Temes:

Che Guevara