SALVAR ELS MONUMENTS

Venècia prohibeix tirar arròs en els casaments i vendre gra per reduir el nombre de coloms

2
Es llegeix en minuts
EFE / ROMA

L'Ajuntament de Venècia emetrà un ban per prohibir el tradicional llançament de l'arròs en els casaments al palau Cavalli i la venda de gra en tota la ciutat, per reduir la invasió dels coloms.

El diari La Repubblica avança que l'alcalde de la ciutat, Massimo Cacciari, ja té preparat el ban amb dues prohibicions davant els greus danys que està causant la superpoblació de coloms en el patrimoni artístic de la ciutat.

El ban prohibirà el llançament de l'arròs en les cerimònies del palau Cavalli, al barri de Rialto, i on se celebren els casaments civils, ja que aquest atrau després milers de coloms que arriben en massa per alimentar-se.

A més, Cacciari ha anunciat que es prohibirà la venda del gra per a coloms en tota la ciutat, inclosa la localitat de Mestre, als afores de Venècia.

Acord amb els venedors

"Hem intentat arribar a un acord amb els 18 venedors de gra i només set han acceptat l'oferta de traslladar-se a una altra zona de la ciutat i vendre un altre tipus de mercaderies. Ara la resta o accepta l'oferta o serà obligat de totes maneres a abandonar la ciutat", assenyala l'alcalde al diari.

Cacciari explica que després de consultar els informes de les autoritats sanitàries i arqueològiques "no hi ha una altra opció que prohibir completament la venda de gra a la ciutat".

Un estudi encarregat per la Superintendència d'Arqueologia de Venècia ha revelat que els problemes higienicosanitaris i la restauració del patrimoni pels danys causats pels coloms costen anualment a cada ciutadà uns 275 euros.

A més dels ja coneguts desperfectes que ocasionen en els monuments els excrements corrosius dels coloms, s'hi va sumar fa uns dies la denúncia que les aus destrossen a picades les valuoses estàtues i baixos relleus de la ciutat.

Picades en baixos relleus

Els tècnics de la citada superintendència, observant algunes fotos de les restauracions que s'estan realitzant a la façana del Palau Reial, han detectat que els baixos relleus estan completament destrossats en alguns punts a causa de les picades de les aus.

Totes les estàtues estudiades presenten danys als mateixos punts, el nas i les espatlles, que és on els coloms s'agafen o es llimen el bec, així com en altres zones on creix molsa i microalgues, amb què es nodreixen.

A més, piquen els monuments per extreure'n petites pedres que ingereixen per afavorir la digestió.

Notícies relacionades

Augment d'exemplars

Els responsables del patrimoni arqueològic de Venècia asseguraven que "l'absència d'aliment faria disminuir de manera significativa la quantitat de coloms", que ha augmentat en els últims mesos un 25% a causa d'un hivern suau.

Temes:

Coloms Matrimoni