ICV apel·la a una aliança de l'esquerra alternativa a Europa

Urtasun advoca per una estratègia comuna d'Esquerra Plural, Podem i Primera Europea

Camats interpel·la ERC perquè no entri al Govern de CiU i combati l'austeritat

L’europarlamentari Ernest Urtasun en roda de premsa per valorar els resultats de les eleccions europees. / periodico

1
Es llegeix en minuts

El cap de llista d'ICV-EUiAErnest Urtasun, ha apostat per una aliança dels 12 eurodiputats que sumen Esquerra Plural (6), Podem (5) i Primavera Europea (1) per crear una alternativa d'esquerres que respongui a la demanda del seu electorat de "la màxima unitat possible". La coordinadora nacional d'ICV, Dolors Camats, per la seva part, ha interpel·lat ERC perquè inverteixi la seva victòria en els comicis europeus a construir alternatives a l'austeritat i no entri al Govern de CiU.

En roda de premsa a la seu d'ICV per valorar els resultats de les eleccions europees, Urtasun ha avançat que els eurodiputats electes d'Esquerra Plural instaran la resta de forces emergents a mantenir una primera reunió de treball per teixir llaços entre l'esquerra alternativa. Davant la derrota dels socialistes, Esquerra Plural s'ha situat com a tercera força al Parlament Europeu, amb 6 diputats, seguida de Podem, que ha irromput a la Cambra amb 5 escons, mentre que Primavera Europea s'estrena amb un diputat. "Hem de treballar junts perquè som molts", ha subratllat Urtasun. 

Notícies relacionades

El candidat ecosocialista ha apostat també per crear un "cordó sanitari" davant de la ultradreta, que escombra el pas a càrrecs institucionals a la Unió Europea (UE).

Missatge als republicans

Camats ha llançat un missatge a ERC, que ha guanyat les eleccions a Catalunya triplicant els seus resultats del 2009, al recordar-li la seva coresponsabilitat per construir "una alternativa al bipartidisme" CiU-PSC, "no per entrar al Govern i consolidar polítiques d'austeritat", sinó per sumar des de la pluralitat i no intercanviar el suport al dret a decidir per noves retallades.