UN TOTAL DE 1.130 ESPECIALISTES

El Parlament Europeu té més traductors i intèrprets que diputats

L'Eurocambra es va gastar un quart del seu pressupost en el multilingüisme l'any passat

Parlament Europeu, Estrasburg.

Parlament Europeu, Estrasburg. / VINCENT KESSLER / REUTERS

1
Es llegeix en minuts

Al Parlament Europeu es parlen 24 llengües diferents, i per aquest motiu, segons dades de l'Eurocambra, la institució comunitària té en plantilla més traductors i intèrprets que els 751 eurodiputats. El 2013, l'Eurocambra es va gastar aproximadament un quart del seu pressupost en activitats relacionades amb el multilingüisme.

Més de 1.000 empleats

Els intèrprets són els encarregats de traduir d'una llengua a una altra en temps real durant les sessions parlamentàries, mentre que els traductors s'encarreguen de passar els documents d'una llengua a una altra d'una forma més completa i exacta.

Notícies relacionades

En l'actualitat, el Parlament Europeu té empleats 700 traductors, que tradueixen una mitjana de 100.000 pàgines al mes, i 430 intèrprets. Això suposa un total de 1.130 persones contractades per a aquestes tasques.

Per si aquest nombre d'empleats no fos poc, l'Eurocambra pot, en cas que ho consideri adequat, contractar els serveis de 2.500 intèrprets autònoms més. Això és així ja que en les sessions plenàries hi ha entre 800 i 1.000 intèrprets disponibles.