«SUÏSSA, COM A BLOC, ÉS UN DELS MILLORS»

Luis Enrique: «No he vist cap selecció millor que nosaltres»

Luis Enrique: «No he vist cap selecció millor que nosaltres»

@SeFutbol

4
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Va mirar la pantalla, instal·lat com estava a la sala de premsa de l’estadi Petrovskyy de Sant Petersburg, i va esperar. Va mirar Luis Enrique, el seleccionador espanyol, aquesta pantalla en la qual rebia les preguntes, via telemàtica, dels periodistes. Va esperar amb atenció la qüestió d’Antón Meana, de la cadena SER, que li va preguntar sobre si veia alguna selecció que encara segueix a l’Eurocopa millor que Espanya. El tècnic es va prendre el seu temps per respondre. Va ser breu i rotund: «¡No!».

Llavors Luis Enrique es va aixecar i va marxar després d’una breu conferència de premsa. Tot just 10 minuts en què l’asturià va advertir que «Suïssa, com a bloc, és un dels millors equips de l’Eurocopa». No parlava només per elogiar el rival d’aquest divendres a l’estadi de Sant Petersburg. «¿França? La realitat és que ha passat Suïssa, la resta no té cap importància. Serà un rival molt complicat», ha alertat el seleccionador. «Opta a tot, com nosaltres».

Complicat perquè, com va recordar el mateix Luis Enrique, «és una selecció sense massa jugadors de molt nom», però darrere hi ha un potent treball, el de Vladimir Petkovic, «un tècnic amb 77 partits dirigint el seu equip en què saps que, jugui qui jugui, et generaran molts problemes».

No vol el tècnic asturià refugiar-se en l’eufòria després del 3-5 a Croàcia. «No sé si pujarà més gent al barco. No ho sé la veritat», ha dit Luis Enrique. Ni ho sap ni li importa, recordant que en els dos últims duels amb Suïssa a la Lliga de les Nacions (1-0 a Valdebebas i 1-1 a Basilea) avalen la dificultat de l’enemic que tindrà Espanya en els quarts de final.

«A Valdebebas vam ser molt superiors. Diria que en els dos partits», ha dit el seleccionador, que ha repassat els tres gols encaixats a Copenhaguen davant Croàcia. «Som una de les millors seleccions en l’aspecte defensiu. Em va encantar com vam gestionar en defensa aquells 10 minuts, però em vaig queixar del que vam fer després amb la pilota. Tot i que després va ser ràpidament corregit en la segona part de la pròrroga».

«Físicament estem al màxim»

De fet, Luis Enrique va fer revisar aquells 10 minuts finals del temps reglamentari en què Croàcia va aconseguir dos gols que la van portar a la pròrroga. «Hem de fer autocrítica i pensar que això no es pot produir, hem de millorar això», ha proclamat Aymeric Laporte, el central del Manchester City, instal·lat còmodament en l’eix de la defensa de la selecció.

En aquest sentit, Luis Enrique ha demanat a Unai Simón que «ni es martiritzi ni es flagel·li» per l’error que va tenir en l’1-0 de Croàcia. «No s’ha de mirar la jugada 25 vegades. El que importa no és l’error sinó el que fas després de l’error», ha remarcat l’asturià sobre el porter basc, la resposta del qual després d’aquesta majúscula errada va ser una actuació decisiva.

«Crec que va ser Rafa Nadal qui va dir que tenia una memòria de peix després d’un error. Li interessa la següent pilota i no pensar en l’error anterior. En el futbol també funciona la memòria de peix. Està bé reflexionar però crec que hi ha dos tipus d’errors. L’error de concepte, aquest és el perillós, aquest és el que has de canviar. I després està l’error d’execució. Controles malament, no has posat bé el peu... Aquests tenen fàcil solució. El d’Unai no va ser de concepte sinó d’execució. Després, va estar excel·lent».

Notícies relacionades

No tem desgast físic al seu equip després de la pròrroga davant Croàcia. Ni tampoc que Suïssa, que va viure també el temps suplementari i després una agònica tanda de penals per fer fora França, es vegi afectada. «Si veiéssiu els números dels GPS...», va exclamar Luis Enrique, orgullós del treball dels seus tres preparadors físics: Rafel Pol, Lorenzo del Pozo i Edu Pons.

«El tema físic té a veure sempre amb l’emocional. Si estàs bé, de sobte voles. Si pateixes una fase dolenta, sembla que corres menys. Físicament estem al màxim, diria jo», ha proclamat el tècnic espanyol. «¿Algun canvi en l’alineació? No ho sé, demà decidiré. Tinc tanta confiança en els 24 que podria jugar qualsevol. Tinc temps de sobra per pensar-ho», ha afegit.