ASSAIG AQUEST DIVENDRES (19.30 H)

L’Espanya de Luis Enrique comprova el seu nivell amb Portugal, campió

El primer assaig previ a l’Eurocopa serà davant Portugal, el defensor del títol: un assaig real amb públic al Metropolitano

L’Espanya de Luis Enrique comprova el seu nivell amb Portugal, campió

David Castro

2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Una prova real, tot i que es tracta d’un amistós, ha volgut preparar Luis Enrique per comprovar el nivell d’Espanya. La selecció afronta el primer dels dos assajos previs a l’Eurocopa –el segon serà davant Lituània, dimarts– davant Portugal, l’il·lustre campió del torneig, conquerit el 2016 a França quan l’hi va arrabassar a l’amfitrió. És el test seriós de la Roja, que jugarà al Wanda Metropolitano (19.30 h) i amb espectadors, que ocuparan una mica més d’un terç de l’aforament. El segon amistós serà testimonial, per la categoria del rival (Lituània no ha participat en cap fase final) i per l’escenari: Butarque, el feu del Leganés.

Mentre Portugal conserva el bloc de l’última cita (12 jugadors, gairebé la meitat de la plantilla va participar al Mundial de Rússia-2018), Espanya s’ha sotmès a una profunda renovació. «Qualsevol dels 24 podria ser titular», va afirmar Luis Enrique, que veu especialment motivat Pablo Sarabia, una de les sorpreses de la llista. «En això del futbol hi ha molt tòpic. Acabem de veure com el Vila-real ha guanyat una tanda de penals sense haver-los entrenat i ens sembla curiós, però no té per què ser-ho», va argumentar.

En això del futbol hi ha molt tòpic. Acabem de veure com el Vila-real ha guanyat una tanda de penals sense haver-los entrenat i ens sembla curiós, però no té per què ser-ho»

Luis Enrique

Només dos campions

Sergio Busquets, que serà el capità permanent en absència de Sergio Ramos, i Jordi Alba són els vestigis de la doble campiona europea (2008 i 2012). Igual que ells, només han sobreviscut quatre jugadors més de la plantilla del Mundial: De Gea, Azpilicueta, Koke i Thiago Alcántara. Aquesta profunda renovació es reprodueix en la irregularitat dels resultats. Des que va tornar Luis Enrique, Espanya ha guanyat 5 dels 11 partits disputats i n’ha empatat 5, més una derrota. Una estadística molt discreta.

«Hem de ser conscients que som una generació nova i il·lusionant i que en els últims tornejos no hem arribat a fases finals, així que no crec que siguem favorits», analitzava Rodrigo Hernández, el migcampista del Manchester City i presumpte suplent de Busquets, que ocupa aquesta mateixa posició i n’és el capità. A menys que Luis Enrique vulgui ajuntar-los als dos al camp. 

Incertesa a la porteria

Avui podria ser titular al partit per comprovar si està en forma, ja que és un dels 18 nous de la selecció. El tècnic coneix molt a Busquets, a qui va tenir de pupil al Barça. 

Notícies relacionades

Les proves poden estendre’s a diverses demarcacions. Començant pels tres porters, que tenen opcions semblants per a la titularitat. De Gea no té el lloc garantit davant d’Unai Simón i el debutant Robert Sánchez, una de les sorpreses de la llista. «Sé qui serà el titular, però no ho puc dir», va afirmar Luis Enrique, que alimentava les especulacions. Adama Traoré, amb molèsties musculars, és l’única baixa de l’equip.

Davant els sis veterans espanyols, Portugal disposa de 12 internacionals que van jugar al Mundial. Amb Cristiano Ronaldo al capdavant, per descomptat, obsessionat a batre el rècord golejador d’un futbolista amb la seva selecció. Encara està en possessió d’Ali Daei (Iran), amb 109 gols. Cristiano n’ha fet 103. Continuarà perseguint l’objectiu i aquesta vegada no tindrà cap opositor del Reial Madrid. Ni a la defensa ni en tot Espanya.