DONNARUMMA, MVP DE LA FINAL

Kane: «Perdre en els penals és la pitjor sensació del món»

  • Mancini: «No hi ha hagut ni un partit fàcil en el nostre camí»

Kane: «Perdre en els penals és la pitjor sensació del món»

Efe / Carl Recine

3
Es llegeix en minuts
José María Expósito

Com a jugador mai va poder arribar a una final (va caure en les semifinals en l’Eurocopa de 1988 i en el Mundial de 1990), però com a seleccionador ha tocat la glòria a la primera oportunitat. Roberto Mancini no podia contenir les llàgrimes tot just uns minuts després que Donnarumma, escollit millor jugador de la final, aturés el penal que donava a l’‘azzurra’ la seva segona Eurocopa.

El tècnic es va posar a plorar abraçat al seu ajudant, Gianluca Vialli. Després va fer el mateix amb Jorginho (campió d’Europa de clubs i seleccions), que va fallar el penal que hauria donat el títol a Itàlia sense esperar l’últim xut anglès, i es va tornar a fondre en una abraçada amb Spinazzola, el jugador lesionat en els quarts de final i que va celebrar el títol amb crosses. I en aquest estat lacrimogen va atendre els micròfons de la RAI. «Hem estat bé, encaixem gols de seguida i lluitem, però després dominem. Els nois han estat meravellosos. És una victòria important per a tota la gent i per a tota l’afició. Som molt feliços, ¡espero que ho celebrin!», va encertar a dir el seleccionador italià abans d’anar a recollir el trofeu, per primera vegada en molt de temps sense la música de Queen de fons.

«Podem millorar encara més»

«No hi ha hagut ni un partit fàcil en el nostre camí», va dir l’entrenador, que va obrir l’Eurocopa derrotant Turquia (com a Suïssa i Gal·les), que va patir fins a la pròrroga contra Àustria a vuitens, va fer fora Bèlgica a quarts i va eliminar per penals Espanya a semifinals. «La final s’ha fet molt difícil i després l’hem dominat. En els penals també cal tenir sort, i ho sento pels anglesos. L’equip ha crescut molt i crec que pot millorar encara més», va continuar explicant Mancini, que es va referir a la seva amistat amb Vialli. «Això va més enllà, és com a la Sampdoria en la nostra època. Avui s’ha tancat un cercle. L’amistat que s’ha creat entre tots aquests nois ha fet que arribem fins aquí».

En el bàndol oposat, Harry Kane reconeixia que «perdre en els penals és la pitjor sensació del món».

Totes les llegendes angleses manifestaven a través de les xarxes els seus sentiments. «Descoratjador. Però aquest equip té un futur brillant. Porteu el Mundial de Qatar», va escriure Michael Owen. «Les finals es guanyen per moments. Pot anar de qualsevol manera. Els penals són molt durs. És la naturalesa del joc», va lamentar Frank Lampard.

Reconeixement a Mancini

Notícies relacionades

Micah Richards, exdefensa d’Anglaterra i del Manchester City, va recordar, a més, el menyspreu que Mancini va patir en el seu pas pel City, al qual va fer campió de lliga després de més de 40 anys. «Estic orgullós d’Anglaterra, però també d’Itàlia. Mancini tindrà finalment el crèdit que mereix, perquè el seu equip ha sigut extraordinari al llarg del torneig».

Fins i tot el príncep Guillem, que va seguir el partit amb la seva família des de la llotja, va tuitejar sobre això. «Devastador. Felicitats a Itàlia per la seva gran victòria. Anglaterra, has arribat molt lluny, però tristament no era el nostre dia. Podeu mantenir el cap ben alt i estar orgullosos de vosaltres mateixos. Sé que arribaran més coses».