INICI DE CONVERSES

¿Van Gaal, pròxim seleccionador dels Països Baixos?

Els principals mitjans del país recullen el viatge dels responsables federatius a Portugal per intentar convèncer l’extècnic del Barça que substitueixi Frank de Boer

Louis van Gaal.

Louis van Gaal.

1
Es llegeix en minuts

Una delegació de màxim nivell de la Reial Federació Neerlandesa de Futbol viatja aquest dijous a Portugal per oferir el lloc de seleccionador a Louis van Gaal, ha publicat avui la premsa neerlandesa, després de la dimissió de Frank de Boer a continuació de la derrota dels Països Baixos a vuitens de final de l’Eurocopa.

El director de la federació, Eric Gudde, i el director esportiu Nico-Jan Hoogma estan de camí al país lusità «per saber si Van Gaal vol convertir-se en seleccionador nacional», va dir NOS a la seva pàgina web.

Les converses es produiran entre avui i demà a Portugal perquè l’exentrenador del Barça té una residència a l’Algarve, al sud del país. Si hi hagués acord, l’anunci oficial seria la setmana que ve, va assegurar el diari més llegit dels Països Baixos, ‘De Telegraaf’.

L’oferta del màxim organisme del futbol neerlandès es produeix malgrat que el tècnic va criticar recentment els jugadors de l’‘oranje’, ja que va dir que «un munt d’estrelles glorificades no van poder fer-ho», en referència a no haver-se classificat als quarts de final de l’Eurocopa.

Algú com Koeman

El nom de Van Gaal és el que més sona després de la marxa de Frank de Boer, després que figures com l’entrenador de l’Ajax, Erik ten Hag, i l’exseleccionador d’Alemanya Joachim Löw hagin dit públicament que no tenen interès a assumir el càrrec de tècnic dels Països Baixos.

El director esportiu de la federació Nico-Jan Hoogma va assegurar, després de l’eliminació de l’Eurocopa, que estan a la recerca d’un entrenador «amb l’aura de Koeman» amb el que els jugadors puguin dir «ell és qui mana».

Notícies relacionades

En cas que acceptés, Van Gaal assumiria el rol de seleccionador per tercera vegada, ja que va ser al càrrec entre el 2000 i el 2001, després de deixar el FCBarcelona, i entre el 2012 i el 2014, quan va aconseguir el tercer lloc al Mundial del Brasil.

La urgència de la federació es deu al fet que Països Baixos juga entre l’1 i el 7 de setembre tres partits contra Noruega, Montenegro i Turquia que seran clau per decidir el primer lloc del grup G classificatori per al Mundial de Qatar 2022.

Temes:

Eurocopa 2021