FINAL DE L’EUROCOPA-2021

L’holandès Kuipers xiularà l’Itàlia-Anglaterra

L’àrbitre, de 48 anys, rep la designació per dirigir la setena final de la seva carrera

Juventus FC VS FC Porto

Juventus FC VS FC Porto / Alessandro di Marco (EFE)

1
Es llegeix en minuts

El Comitè d’Àrbitres de la UEFA ha anunciat aquest dijous que el neerlandès Björn Kuipers serà l’encarregat de dirigir la final de l’Eurocopa entre les seleccions d’Itàlia i Anglaterra, que es disputarà diumenge a les 21 hores a l’estadi londinenc de Wembley.

Kuipers, de 48 anys, és àrbitre internacional des del 2006 i serà el primer col·legiat dels Països Baixos a dirigir una final de l’Eurocopa. Un altre holandès, Danny Makkelie, va xiular la semifinal entre Anglaterra i Dinamarca (2-1).

Serà la seva setena final d’una competició organitzada per la UEFA. Prèviament va dirigir la final de la Supercopa del 2011 entre el Barcelona i el Porto, dos de la Lliga Europa (la del 2013, Benfica-Chelsea, i la del 2018, Olympique de Marsella - Atlètic de Madrid); la de la Lliga de Campions del 2014 (Reial Madrid - Atlètic); la de l’Europeu sub-21 del 2009 (Alemanya-Anglaterra), i l’Europeu sub-17 del 2006 (República Txeca - Rússia).

Notícies relacionades

Kuipers ha acudit ininterrompudament a tots els tornejos de seleccions en l’última dècada: l’Eurocopa-2012, el Mundial del Brasil-2014, l’Eurocopa-2016 i el Mundial de Rússia-2018. El col·legiat ha dirigit durant el torneig dos partits de la fase de grups (Dinamarca-Bèlgica i Eslovàquia-Espanya), i el de quarts de final entre la República Txeca i Dinamarca. Va ser el quart àrbitre de l’Anglaterra i Croàcia (grup D).

El col·legiat estarà acompanyat a la final de diumenge de dos assistents compatriotes (Sander van Roekel i Erwin Zeinstra), mentre que l’espanyol Carlos del Cerro Grande exercirà com a quart àrbitre. La funció d’àrbitre de vídeo (VAR) l’exercirà l’alemany Bastian Dankert.