Eurocopa 2021

Les llàgrimes de Pedri i Olmo

  • La dolorosa eliminació en els penals no va enfosquir el fantàstic partit de dos futbolistes que representen el futur de la selecció.

  • El centrecampista blaugrana i l’incansable davanter del Leipzig es van llicenciar a Wembley amb una enorme actuació que al final es va quedar sense premi.

Euro 2020 - Semi Final - Italy v Spain

Euro 2020 - Semi Final - Italy v Spain / ANDY RAIN / REUTERS (Pool via REUTERS)

2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

Sobre la gespa de Wembley no hi havia Sergio Ramos. Tampoc cap representant mediàtic del Reial Madrid, com Isco o Asensio. En una Espanya sense rastre del blanc excepte en l’uniforme brillen altres futbolistes, començant per dos joves descarats i meravellosos, Dani Olmo i Pedri González, que van completar una actuació brillant davant Itàlia. El plor final de tots dos va ser descoratjador. 

Davant no tenien qualsevol. S’enfrontaven amb rivals tremendament experimentats, com Bonucci i Chiellini, aquesta parella eterna de centrals que sumen 70 anys i 219 partits internacionals. Aquest dimarts van patir amb el dinamisme i la intel·ligència de dos futbolistes que asseguren moltes alegries en el futur. La tercera pròrroga consecutiva va acabar condemnant una selecció que va jugar el seu millor partit del campionat. 

La carta guardada

L’eufòria viscuda davant Croàcia i Suïssa va donar pas a les llàgrimes per una injusta derrota que servirà per créixer a jugadors descarats com Olmo i Pedri. La desgràcia es va encebar en el primer amb la seva errada en el primer penal. Després vindria l’error de Morata i el final.

Luis Enrique va sorprendre amb la seva alineació. Tenia una carta guardada que li va sortir de meravella. Ni Morata ni Gerard Moreno. El nou, aquell fals nou que tan bé sol funcionar a Espanya, va quedar per a Olmo. El punta del Leipzig (Terrassa, 23 anys) va firmar una superba actuació a Wembley.

Sense complexos

Solidari, incansable i desequilibrant, va ser una malson per a l’‘azzurra’. Va assistir Morata en el gol de l’empat i va completar la seva estadística amb cinc xuts, cinc centrades i cinc faltes rebudes. El seu error en la tanda va ser l’única pega.

Aquest xaval que va ser a la pedrera del Barça dels 9 als 16 anys va desarborar Itàlia sense complexos. Luis Enrique ha cregut sempre en el jugador català, que va saber progressar en el Dinamo de Zagreb durant cinc anys abans de fitxar pel Leipzig. No faria malament Joan Laporta en recuperar un futbolista que pot jugar a totes les demarcacions de l’atac amb gran productivitat. El seu sacrifici i la seva verticalitat són una autèntica joia per a qualsevol conjunt.

Elogis de Lineker

Notícies relacionades

La mestria de Olmo va venir acompanyada d’una altra lliçó de Pedri (Tegueste, Tenerife, 18 anys). Els qui l’han seguit en el Barça durant aquest curs no haurien de sorprendre’s, però en un duel amb l’exigència d’aquest dimarts va acabar d’explotar. Va tancar la primera part amb un 100% d’encert a les seves 31 passades.

Cada pilota que va passar per les seves botes va ser millorada per l’astre canari, que va aixecar elogis per tot el món.«Pedri és taaaaaan bo. Superestrella absoluta en la creació. Futbolista meravellós», va escriure Gary Lineker. Al New York Times el veuen fins i tot lluitant per la Pilota d’Or. El seu plor final va resultar commovedor. El seu torneig no mereixia aquest final.  

Temes:

Eurocopa 2021