• Els ‘pross’ completen les semifinals amb un contundent triomf contra una Ucraïna sense opcions.

• Kane (2), Maguirre i Henderson reforcen la candidatura al títol dels britànics.

Partido Inglaterra Ucrania

Partido Inglaterra Ucrania / Mike Hewitt / POOL (EFE)

2

Acostumada a fracassos sonors al llarg de la seva història, Anglaterra s’acosta a una oportunitat única per canviar la seva dinàmica perdedora. La selecció de Gareth Southgate ja va ser semifinalista al Mundial de Rússia, però va acabar quarta. Ara torna a colar-se entre les quatre millors en una Eurocopa que mai ha conquerit. Ni tan sols ha arribat a una final, una dada duríssima per a una de les grans seleccions del planeta. Aquest dissabte va deixar fora Ucraïna a quarts amb una golejada incontestable (0-4) i el dimecres que ve buscarà contra Dinamarca la seva presència al duel decisiu de l’11 de juliol a Londres.

En una Eurocopa amb 11 seus resulta xocant que un equip pugui jugar sis dels seus set partits a casa. És el cas d’Anglaterra, que aquest dissabte va viure la seva única sortida amb l’enfrontament disputat a Roma. Resolta la prova amb matrícula d’honor, els ‘pross’ tornen a Wembley, on esperen prolongar la seva marxa triomfal amb el recolzament de 60.000 espectadors.

Solvència i voracitat

El context sembla immillorable perquè els anglesos es converteixin per fi en campions d’Europa de seleccions. Ho tenen tot a favor, també el seu equip excel·lent, que barreja a la perfecció la fortalesa física de jugadors com Stones, Maguirre o Rice amb el talent de futbolistes com Mount, Sterling o Kane. Fins i tot tenen porter. Pickford va sumar el seu cinquè partit sense encaixar, una autèntica proesa per a un país desafortunat sota pals.

Només la pressió pot suposar un problema per a un equip que ha acusat el mal d’altura en moltes de les seves generacions. La victòria a vuitens contra Alemanya, un rival històricament demolidor per als ‘pross’, va suposar una comprensible pujada per al bloc de Southgate. Contra Ucraïna va mantenir la seva solvència darrere, però va afegir-hi també la voracitat en l’atac. Es demanaven gols a Anglaterra i en un partit van marcar els mateixos que a la resta del torneig.

Tres cops de cap

Ni cinc minuts va tardar a avançar-se gràcies a Harry Kane, que va aprofitar una passada de Sterling per encarar la victòria. El gran objectiu de Guardiola per reforçar l’atac del Manchester City va començar dubitatiu al torneig, però ja ha recuperat la seva millor versió.

Sense notícies de Yarmolenko, Ucraïna amb prou feines va inquietar. Un xut de Yaremckuk ben repel·lit per Pickford i un xut llunyà de Shaparenko van ser els seus únics acostaments a la primera meitat. La caiguda va arribar a la represa. Dos cops de cap de Maguirre i Kane en cinc minuts van deixar sentenciat el partit. Southgate va aprofitar per refrescar els seus homes. Henderson, amb un altre cop de cap, va tancar el pòquer anglès.