La Dinamarca de Braithwaite supera els txecs i somia amb una altra campanada a l’Eurocopa

• Els gols de Delaney i Dolberg classifiquen els escandinaus, malgrat el cinquè gol del txec Schick, que va igualar Cristiano

AFP / Dan Mullan

2
José María Expósito

Dinamarca continua somiant repetir la gesta de 1992. La selecció escandinava s’ha classificat aquest dissabte a Bakú per a les semifinals de l’Eurocopa després de derrotar 1-2 un altre combinat que ningú esperava a quarts: la República Txeca. L’equip de Martin Braithwaite va ser superior en la primera meitat i va saber resistir a la sortida en bloc dels txecs després del descans. Els danesos s’enfrontaran dimecres a Wembley al guanyador de l’Anglaterra-Ucraïna.

Ni cinc minuts va necessitar Dinamarca per avançar-se al marcador en un córner molt mal defensat pels txecs. Dos defenses van anar a buscar Vestergaard i van deixar sol Delaney. El migcampista del Dortmund, des del punt de penal, va rematar de cap picat per sorprendre amb el bot al ja exsevillista Vaclík.

L’estadística diu que la selecció de Kasper Hjulmand és la que més atacs per partit protagonitza en aquesta Eurocopa, i la primera part no va fer més que confirmar-ho. El seu domini de l’esfèric va anar acompanyat d’una constant recerca de l’àrea rival. Braithwaite va disposar d’una bona ocasió en una jugada personal, però el seu xut no va trobar la porteria per uns quants metres.

Aquest domini acabaria donant fruits abans del descans, amb un gol de Dolberg (aferrat a la titularitat després de les seves dues dianes a Gal·les) després d’una majestuosa passada amb l’exterior de Maehle, que el davanter va enviar a la xarxa al primer toc (m. 41).

Schik iguala Cristiano

Semblava el final per a la República Txeca, que en els quatre primers partits només havia encaixat tres gols i havia fet de la resistència la seva principal virtut. El conjunt de Jaroslav Silhavy va tocar a sometent després del descans (tot l’equip va sortir disparat cal camp rival al treure de centre) i en els primers tres minuts es van acostar tres vegades a l’àrea de Schmeichel. A la quarta va arribar el premi, gràcies, per descomptat, a Patrik Schick. El davanter del Bayer Leverkusen va rematar una centrada de Coufal per fer el seu cinquè gol en el torneig (igualant així Cristiano Ronaldo) i donant vida a la seva selecció

Dinamarca encara va patir durant uns minuts en què va emergir un gran Schmeichel fins a comprendre que era necessari tenir la pilota i respirar. Ho va aconseguir, però els txecs no renunciaven a res i fins al final tant Vaclík com el seu col·lega danès van haver d’aparèixer més d’una vegada per evitar que es mogués el marcador. Ho van aconseguir, cosa que va donar la classificació a una Dinamarca eufòrica que va començar la seva etapa en aquest torneig amb l’esfereïdor defalliment de la seva principal estrella, Christian Erikssen, i amb dues derrotes en les dues primeres jornades.