BÈLGICA, 1 – ITÀLIA, 2

Eurocopa 2021: Una Itàlia ferotge acaba amb Bèlgica en un duel de vertigen i encara Espanya

L’‘azzurra’ s’enfrontarà a semifinals a ‘la Roja’ després d’un enorme partit en el qual mai va renunciar a continuar atacant

La selecció de Roberto Martínez va lluitar fins al final, però va pagar la seva tebiesa defensiva amb l’eliminació

Eurocopa 2021: Una Itàlia ferotge acaba amb Bèlgica en un duel de vertigen i encara Espanya

Reuters / Christof Stache

2
Es llegeix en minuts
José María Expósito

Una espectacular Itàlia s’enfrontarà dimarts a Espanya a les semifinals de l’Eurocopa després d’eliminar aquest divendres Bèlgica (1-2) en el duel més esperat de quarts. Els ‘azzurri’ i els ‘diables vermells’ han brindat un enorme espectacle del qual ha sortit vencedor el conjunt de Roberto Mancini, més equilibrat que el de Roberto Martínez. Bèlgica, massa tíbia en defensa i desbordada per moments en el centre del camp, va aprofitar la gosadia italiana per amenaçar constantment al contraatac, però va ser menys efectiva que el seu rival i va perdre potser l’última oportunitat de la seva generació daurada. La que emergeix a Itàlia, en canvi, aspira a consagrar-se ja a Wembley.

Que en tot just un minut ja s’haguessin trepitjat les dues àrees era un presagi del partit que estava per arribar, potser el millor d’aquesta Eurocopa. Ni Itàlia ni Bèlgica van pensar en el que podien perdre sinó només en el que tenien per guanyar, assumint riscos que la defensa italiana va gestionar millor que la veterana defensa belga.

Gol anul·lat a Bonnucci

Bonucci va marcar un gol amb la panxa després d’una falta lateral, però el VAR va veure un doble fora de joc en l’acció. Bèlgica va respondre amb un cacau de De Bruyne a què Donnarumma va respondre amb una mà fèrria, abans d’una altra gran estirada a un xut ajustat de Lukaku en un altre contraatac dels diables vermells.

Mancini apostava pel setge mentre que Roberto Martínez apostava per les seves letals transicions, però aquesta batalla conceptual la va resoldre un error humà: una imprudent sortida de pilota de Vertonghen en l’àrea que va castigar Verratti amb el robatori i assistència a Barella, que va treure els colors a Vermaelen abans de batre Courtois (m. 31).

Notícies relacionades

Bèlgica va quedar noquejada i l’‘azzurra’ va mirar de rematar la feina. Ho va aconseguir amb un xut col·locat a l’escaire del petit Insigne després d’un preciós regat a la frontal (m. 44), però immediatament Di Lorenzo va empènyer Doku a l’àrea i li va regalar l’1-2 de penal a Lukaku (m. 45).

Spinazzola, baixa davant Espanya

Qualsevol altra Itàlia hauria tret el manual del ‘catenaccio’, però no aquesta nova Itàlia, furiosa després de quedar-se sense Mundial. La seva recerca del tercer (i del quart, i del cinquè) va confirmar que és el millor equip del torneig, cal veure si el guanyador. La mateixa Bèlgica va estar a punt de treure profit de la seva valentia al contraatac, però tots els seus esforços van ser inútils davant una Itàlia que després de la lesió de Spinazzola a 10 minuts del final sí que va donar el partit per conclòs i van posar una barricada en la seva àrea que ni Courtois, que va pujar a rematar un córner, va poder fer caure.