1
Roger Pascual

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

«El món ens necessita, joves reis», canta Memphis Depay al seu últim videoclip, ‘Heavies Stepper’. Els Països Baixos venien trepitjant fort a l’Eurocopa, presentant la seva candidatura al tron, però davant la República Txeca una ensopegada de De Ligt ha enviat a l’aigüera les esperances d’una selecció que, amb 10, no ha tingut capacitat de reacció. Holes, amb un gol i una assistència a Shick, ha perforat la defensa taronja i hi ha posat els dos claus al taüt de Frank de Boer (0-2). Els txecs es jugaran un bitllet per a les semifinals amb Dinamarca, un altre aspirant inesperat ja que també havia acabat tercera de grup.

El duel ha canviat en un minut. Malen, després de deixar dos rivals a terra pel camí, ha fallat un un contra un. I a la següent jugada el seu company De Ligt se n’ha anat al carrer, després d’una mà després d’una inoportuna relliscada sent l’últim defensa. Tot i que l’àrbitre li havia mostrat inicialment la groga, ha canviat de color després de rebre l’avís del VAR.

Dumfries, que havia protagonitzat les tres millors ocasions neerlandeses en la primera part, també s’ha exhibit en defensa, lluint reflexos i elasticitat per treure una pilota que ja es preparava per acabar a la xarxa. Només ha pogut postergar la tragèdia un parell de minuts, quan Holes ha fet saltar la sorpresa al rematar de cap una falta lateral. Els Països Baixos es veien per primera vegada per darrere al marcador en tot el torneig i tenien tot just 20 minuts per no clavar el genoll a Budapest. Holes ha arrodonit la seva tarda de glòria robant una pilota per deixar-la en safata a Shick per fer el quart gol en aquest torneig.

De Boer, molt qüestionat abans del torneig per la seva aposta pel contracultural 5-3-2, tornarà a estar en el disparador. Tot i que l’expulsió de De Ligt va alterar els seus plans, fins aleshores no havia mostrat molts més recursos més enllà d’algunes pinzellades del blaugrana Depay i les arribades de Dumfries.