VUITENS A SEVILLA (21 )

Cristiano-Hazard: el que va ser i el que no ha sigut

El madridisme contemplarà aquest diumenge el Portugal-Bèlgica amb la inevitable (i dolorosa) comparació entre l’antic ídol acomiadat, un model de capacitat física, i la decebedora prestació del belga, mortificat pel seu malmès turmell dret.

Cristiano-Hazard: el que va ser i el que no ha sigut

Hannah Mckay / Reutes

2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El que va ser i el que podia haver sigut. El passat i el futur. El madridisme contemplarà avui el duel entre Portugal i Bèlgica amb un ull per a Cristiano Ronaldo i un altre per a Eden Hazard, segurament per mortificar-se pel mal canvi que un bon dia va decidir Florentino Pérez, el plenipotenciari amo del Reial Madrid. Per accentuar la proximitat de la trobada, es jugarà a La Cartuja de Sevilla (21 h).  

Serà la primera vegada que s’enfrontin cara a cara, en un pols tardà, gairebé al límit, amb l’antic 7 blanc que ja ha complert els 36 anys i el 10 actual, celebrats els 30. Cristiano és la viva representació de la perfecta forma física, exhibicionista d’un cos cisellat al gimnàs i immune a les lesions. Dotze centímetres més baix, el xaparro Hazard viu mortificat pel turmell dret i les maledicències de ser un endrapahamburgueses –va fer un anunci per a una cadena nord-americana–, que es considera la causa principal de la seva rabassuda complexió.

Doble rècord

Cristiano disfruta del rècord que ha igualat, com a màxim golejador de l’Eurocopa (14, superant els 9 de Michel Platini) i d’una selecció. Ha igualat els 109 gols (en 176 partits) que va acumular l’iranià Ali Daei (en 150 partits). Sortirà envalentit sabent que al davant té l’equip del seu successor al Bernabéu i que serà observat des del prisma dels seus antics seguidors madridistes en aquesta ocasió. A més, la seva carrera està en joc. És el referent de la Juventus, amb la qual té contracte, però la seva continuïtat a Torí està en suspens. Perquè ell vol. I s’haurà de buscar algun club.

Hazard, en canvi, continuarà al Madrid perquè les lesions li han impedit rendir al nivell digne dels més de cent milions que va costar. I Florentino no s’equivoca. Abans d’admetre un error, el mantindrà en nòmina esperant que pugui encadenar més de sis partits. De moment no els ha jugat, perquè en dues temporades només ha pogut disputar 42 partits dels 103 que ha jugat el Madrid (40%). Dels gols d’un i l’altre, millor no parlar-ne. El belga només n’ha marcat cinc en tot aquest temps.

El duel personal de Lukaku

Notícies relacionades

Després d’haver jugat sense repercussions contra Finlàndia, Hazard es mantindrà de titular. «Se sent fort i el veig content. El pròxim pas és veure com Eden fa l’última passada, el xut que acaba a la xarxa», va dir Robert Martínez. L’entrenador de Balaguer (Lleida) no ha notat les seves freqüents absències gràcies al lideratge de Kevin de Bruyne i els gols de Romelu Lukaku, que, per la seva part, també desafia Cristiano.

El lusità porta 5 gols en el torneig i el belga, 3. A Itàlia, van acabar 29 a 24 gols, però Lukaku es va emportar l’Scudetto amb l’Inter davant la Juventus. «Aquest duel m’ha alimentat en l’àmbit personal», va admetre Lukaku, que se sent ja un futbolista «de nivell mundial».