EUROCOPA 2021

L’alè d’Erikssen empeny Dinamarca, que apallissa Gal·les (0-4)

Braithwaite va tancar el marcador d’un equip que continua avançant després de la parada cardíaca del seu capità en el debut

L’alè d’Erikssen empeny Dinamarca, que apallissa Gal·les (0-4)

Kenzo Tribouillard / Reuters

1
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’ensurt de Christian Erikssen va provocar la derrota davant Finlàndia, però aquesta commoció del debut ha enfortit el grup, fonamentalment al saber que el seu capità va sobreviure i podrà fer una vida normal. Dinamarca es va aixecar de la terrible experiència viscuda amb la parada cardíaca del líder i continua avançant, motivada i feliç sense el seu millor futbolista. Pas a pas, després de dues derrotes (també va caure davant Bèlgica per 1-2), una victòria la va ficar en les eliminatòries i una altra sobre Gal·les, amb golejada, l’ha instal·lat en els quarts de final.

Notícies relacionades

A Dinamarca li va faltar Erikssen i el substitut, el jove Mikkel Damsgaard (20 anys, migcampista del Sampdoria) s’ha convertit en una de les revelacions. Davant Gal·les li faltava el davanter centre titular, Yussuf Poulsen i el seu substitut, Kasper Dolberg, va fer els dos primers gols. Dolberg va encertar tot el que va xutar, després que Gareth Bale enviés fora les tres rematades que va intentar.

Fins i tot Braithwaite marca

Amb un comparable entusiasme entre dues seleccions que no les tenien totes de superar la fase de grups, els danesos van crear ocasions de gol més clares i això va facilitar un percentatge d’encert més gran davant la porteria. Fins i tot el blaugrana Martin Braithwaite va marcar en el temps afegit. També tenia més futbol Dinamarca, amb una equilibrada barreja de joc vertical i combinatiu, que va resultar excessiva per a Gal·les.

Fitxa tècnica: