GAL·LES 1 – 1 SUÏSSA

Gal·les salva un punt davant una Suïssa sense punteria

  • Embolo va avançar els helvètics en un córner i Moore va firmar l’empat amb un cop de cap

  • Gavranovic va anotar l’1-2 en els últims minuts, però el VAR va advertir que estava en fora de joc

Gal·les salva un punt davant una Suïssa sense punteria

Reuters / Valentyn Ogirenko

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Suïssa i Gal·les han empatat aquest dissabte (1-1) en el primer partit de les seleccions del grup A a l’Eurocopa, disputat a Bakú, i es queden a dos punts d’Itàlia, líder del grup al derrotar Turquia divendres en el partit inaugural. Breel Embolo va ser l’autor de la diana suïssa (m. 49), de cap a la sortida d’un córner xutat per Xherdan Shaqiri, i Kieffer Moore va fer l’empat de la mateixa manera (m. 74).

Després d’haver tingut clares ocasions en la primera meitat, el premi del gol per als suïssos va arribar poc després de la represa. Tot i que Gal·les va protagonitzar la primera bona acció de l’enfrontament, amb un cop de cap de Moore al cor de l’àrea que va obligar Yann Sommer a estirar-se per enviar-la a córner (m. 15), Suïssa va anar aconseguint el control del partit gradualment.

Domini helvètic

I amb el domini van anar arribant les oportunitats. Primer Fabian Schär ho va intentar de taló al primer pal en un córner (20) i poc després Haris Seferovic no va encertar amb un xut des de dins de l’àrea després d’una bona cessió d’Embolo (m. 26).

L’exdavanter de la Reial Societat va tornar a perdre una bona ocasió (m. 41) dins de l’àrea gal·lesa per imprimir massa potència al xut. Els helvètics no van tornar a fallar. Connor Roberts no va destorbar prou Embolo, que va rematar de cap a plaer el bon centre de Shaqiri des de la cantonada (m. 49).

Empat i VAR

Amb Suïssa per davant, els gal·lesos es van estirar, tot i que defensaven bé, esperaven la seva oportunitat per matar el partit, com va pretendre Embolo en una bonica jugada que no va entrar per pocs centímetres (m. 66). Allà es va acabar l’alegria a la grada del país alpí. En un córner tret enrere en curt, el gal·lès Joe Morrell va rebre la pilota i el seu centre va trobar el cap de Moore, la rematada del qual, aquella vegada, sí va fer inútil l’estirada de Sommer (m. 74).

Amb 1-1 al marcador, Suïssa i Gal·les no van voler especular i van buscar atropelladament trencar l’empat. Mario Gavranovic, que acabava d’ingressar en el terreny de joc per Seferovic, ho va aconseguir, però va marcar en fora de joc, un gol anul·lat després que l’àrbitre consultés el VAR.

Fitxa tècnica:

Gal·les: Ward; Roberts, Rodon, Mepham, Davies; Morrell, Allen, Ramsey (Ampadu, m. 93); James (Brooks, m. 75), Moore i Bale.

Suïssa: Sommer; Mbabu, Elveldi, Schär, Akanji, Rodríguez; Xhaka, Shaqiri (Zakaria, m. 66), Freuler; Embolo i Seferovic (Gavranovic, m. 84).

Gols: 1-0 (m. 49), Embolo; 1-1 (m. 74), Moore.

Notícies relacionades

Àrbitre: Clément Turpin (França). Va mostrar targeta groga a Schär (m. 30) i a Mbabu (m. 63) per part de Suïssa i a Moore (m. 47) per part de Gal·les.

Camp: Estadi Olímpic de Bakú (Azerbaidjan) davant uns 6.000 espectadors.