EL FUTUR DEL JUGADOR BLANC

Bale, primer Gal·les i el Madrid ja veurem

  • El davanter, que té un any més de contracte amb el club blanc, continua esquivant els rumors sobre la seva retirada i prefereix centrar-se en l’Eurocopa

  • El combinat britànic s’estrena aquest dissabte contra Suïssa

Bale, primer Gal·les i el Madrid ja veurem

AP

3
Es llegeix en minuts

En qualsevol altra cita estiuenca el madridisme estaria atent a veure quin jugador despunta per demanar-l’hi a Florentino Pérez, però les coses han canviat molt en el futbol postpandèmia. Si després del Mundial del Brasil del 2014 l’empresari va fer feliç la seva afició vestint de blanc l’emergent James Rodríguez, en aquesta Eurocopa sense madridistes a ‘la Roja’ l’objectiu és que Gareth Bale firmi un bon campionat amb Gal·les des del seu debut aquest dissabte contra Suïssa (15.00 hores. Cuatro) per poder col·locar-lo o, fins i tot, perquè la seva tornada al Bernabéu no suposi una desil·lusió per a una afició ansiosa de ‘mbappés’ i ‘haalands’.

Al davanter gal·lès li queda un any de faraònic contracte amb el Madrid i el seu futur, després d’un any cedit en el Tottenham (primer a les ordres de José Mourinho i després de Ryan Mason), continua sent una incògnita. «Sé el que faré, però s’armaria un caos si ho dic», va afirmar enigmàtic fa unes setmanes, després de la qual cosa alguns mitjans van apuntar que es podria retirar del futbol professional després de l’Eurocopa. Tot i que en les seves últimes declaracions ho ha negat, la seva resposta continua sent la mateixa de sempre: primer, Gal·les. Després, segons aquella polèmica bandera, golf i Madrid, en aquest ordre.

Fa uns mesos semblava impossible, però amb l’arribada de Carlo Ancelotti ja no es pot descartar que l’atacant torni al Bernabéu. Si no arriben els anhelats fitxatges galàctics, l’entrenador que el va convertir en una peça essencial per a l’esquema blanc haurà d’intentar retornar la il·lusió al madridisme amb la recuperació de l’extrem de Cardiff. Difícil missió per a ‘Carletto’.

Repetir la gesta del 2016

Gareth Bale, capità i màxim golejador històric, va ser un dels jugadors més determinants de l’última Eurocopa de França 2016, amb 3 gols en 6 partits que van servir Gal·les per destacar-se com a revelació del torneig. Va passar el seu grup al capdavant (per davant d’Anglaterra) i va derrotar Irlanda del Nord i la temuda Bèlgica abans de caure en semifinals contra la que seria campiona, Portugal.

Aquest any, els dracs vermells es troben aïllats a Bakú, la seva seu de la fase de grups. Els Allen, Ramsey i Bale, cada vegada més veterans, intentaran treure un altre bitllet per a vuitens en un grup A de difícil pronòstic, en què es troben aparellats amb Turquia, Itàlia i la Suïssa dels Xhaka, Shaqiri, Embolo i Seferovic, sempre presenti en els grans tornejos però que veu un mur en els vuitens.

¿Ancelotti, el seu valedor?

La temporada de Bale en el Tottenham podria donar esperances a l’aficionat blanc de cara al curs següent. Les estadístiques afirmen que el gal·lès ha aconseguit la millor mitjana de gols (1,07 per partit) de la Premier League, en què ha disputat la majoria dels partits malgrat no ser titular. De fet s’apunta que Ancelotti, a la seva arribada a Madrid, va frenar les vendes de jugadors com Bale, Marco Asensio, o fins i tot Isco.

Notícies relacionades

Va ser el tècnic italià qui va demanar el fitxatge del gal·lès per al Madrid en la temporada 2013-14. Tal va ser la insistència que Bale va forçar la situació amb els Spurs i va poder aconseguir que Daniel Levy cedís en la seva posició com a negociador. «Sé que Carlo Ancelotti és un gran entrenador», va dir Bale abans de l’últim partit de preparació de l’Eurocopa 2020 de Gal·les contra Albània (0-0).

«Ara estic concentrat en la nostra preparació i en el que passarà a l’Eurocopa. Ja pensarem després», va escriure en una conversa amb Sky Sports, sense aclarir què passarà amb el seu futur com a jugador blanc.