Mobilitat elèctrica

BCN Smou: Mobilitat a la teva butxaca

  • L’‘app’ de B:SM ofereix serveis de mobilitat en 11 municipis de l’àrea metropolitana

BCN Smou: Mobilitat a la teva butxaca

B:SM

2
Es llegeix en minuts
Xavier Pérez
Xavier Pérez

Cap de redacció Motor

Especialista en Periodista de motor centrat en el sector de l'automòbil i la motocicleta, així com en totes les árees d'economía relacionades amb la industria de l'automoció, la movilitat sostenible i l'electrifcació.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Desenvolupar noves aplicacions per a ‘smartphones’ s’ha convertit en una eina clau per fomentar la mobilitat sostenible. Des de l’Ajuntament de Barcelona fa temps que treballen per oferir el millor servei de mobilitat i per això la seva aplicació Smou és un element essencial per entendre la nova Barcelona.

Smou és l’aplicació oficial de mobilitat personal desenvolupada i gestiona per B:SM (Barcelona de Serveis Municipals) que integra els principals serveis de mobilitat en una única ‘app’. Actualment ja disposa de més de 21 serveis d’integrats que permeten planificar i gestionar els desplaçaments per la ciutat fent servir vehicles sostenibles de forma ràpida i senzilla

L’aplicació de mòbil Smou va néixer fa dos anys i ho va fer sent una aplicació que integrava en un primer moment els aparcaments a la calçada (parquímetres de zona verda i zona blava de Barcelona i Àrea Metropolitana). Més tard va incorporar l’entrada automàtica als 44 aparcaments de B:SM, així com la gestió i reserva de la recàrrega elèctrica dels 555 punts de la xarxa Endolla Barcelona.

Més serveis

Com a projecte de digitalització en constant evolució, Smou no ha deixat de créixer i integrar nous serveis per afavorir la mobilitat pràctica, sostenible i urbana. L’últim any, Smou també ha sumat amb èxit la informació de tots els operadors de motosharing (la majoria amb models elèctrics) i bicisharing de la ciutat. És l’‘app’ oficial del Bicing millorant les prestacions que ofereix als usuaris.

Recentment també ha començat a mostrar la disponibilitat en temps real i ubicació dels principals aparcaments de la ciutat, integrant la informació de més de 31.000 places d’estacionament subterrani de Barcelona. Una eina molt útil per evitar desplaçaments innecessaris i amb això menys emissions i trànsit.

Smou va més enllà de la ciutat de Barcelona, ja que també permet gestionar l’estacionament en superfície a 11 municipis més de l’Àrea Metropolitana, de forma digital i pagant només pel temps exacte d’ús.

Avui, més de 430.000 usuaris ja planifiquen la seva mobilitat amb Smou. Es comptabilitzen més 3,5 milions d’operacions a través de l’‘app’, i aconsegueix una bona nota als cercadors, ja que supera el 4 sobre 5 a Google Play i amb un 4,7 a l’Apple Store.

L’app Smou és l’aplicació líder de l’Ajuntament de Barcelona, la que té més descàrregues. En aquest context, reconeixen que continuarà creixent per integrar noves funcionalitats que millorin l’experiència dels usuaris, i que puguin personalitzar i planificar els seus desplaçaments de forma sostenible.

Notícies relacionades

Actualment es troben integrats dins de l’aplicació de Smou els serveis municipals de ApparkB, Bicing, Aparcaments B.SM i Endolla Barcelona. A més, afegeix les plataformes dels operadors de mobilitat Getaround, Ubeeqo, Virtuo, Acciona, Cooltra, Seat Mo, Avant, Bolt, Cityscoot, Donkey Republic, Iberscot, Movi by mobike, MoVo, Oiz, Tuicile i Yego.

Al servei de l’usuari

La vocació de servei al ciutadà és la clau que es persegueix des de B:SM. Josep María Deulofeu, director de la divisió d’eSolucions de Mobilitat Urbana de Barcelona Serveis Municipals, així ho defineix: «Smou, l’‘app’ de Barcelona, és la porta d’entrada a la nova mobilitat integrada, sostenible, connectada i compartida, que ja és una realitat. Acompanyem els ciutadans en la seva transició personal i professional en aquesta nova mobilitat. Sens dubte, hem rebut la seva confiança en aquest recorregut; avui 450.000 usuaris planifiquen la seva mobilitat amb Smou, fent 60.000 operacions diàries». L’‘app’ segueix evolucionant, i ben aviat incorporarà nous serveis.

Temes:

Etric