Alcaraz s’exhibeix per arribar a les semifinals de Wimbledon

El vigent campió es desfà del nord-americà Tommy Paul (5-7, 6-4, 6-2 i 6-2) i buscarà demà un lloc a la final contra Medvédev, que va eliminar Sinner en cinc sets.

Alcaraz s’exhibeix per arribar a les semifinals de Wimbledon
3
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

"¡Vamos!", va cridar Carlos Alcaraz per celebrar el seu pas a les semifinals de Wimbledon per segon any seguit. Ho va aconseguir amb un recital de tennis malgrat cedir el primer set davant la seva bèstia negra, el nord-americà Tommy Paul, a qui va derrotar per 5-7, 6-4, 6-2 i 6-2. En les semifinals l’espera demà Daniïl Medvédev, que va eliminar Jannik Sinner, número u mundial, en una batalla a cinc sets per 6-7 (7), 6-4, 7-6 (4), 2-6 i 6-3.

No era un partit de sorpreses. Els dos es coneixien molt bé. Sabien que el servei era important, però encara més la restada. Fer el break era fonamental. Alcaraz ho va intentar des del primer joc en el qual Paul va salvar sis punts de ruptura. Va insistir el murcià, que va aconseguir el seu propòsit en el segon servei del nord-americà per avançar-se 2-1. Paul no es va arrugar i el va recuperar en el següent joc, però va deixar escapar quatre punts de ruptura en un joc que es va allargar 15 minuts abans que Alcaraz el salvés (3-3).

"M’agrada mostrar-li al rival que és igual el que faci, que allà estaré jo. Aquest soc jo", havia dit Alcaraz després de classificar-se per a quarts. I ho demostrava en la lluita per cada punt, amb cops gairebé impossibles que aixecaven els aficionats de la pista 1, en un partit que es va jugar sota sostre per la pluja.

Paul i Alcaraz són agressius. Tenen un tennis elèctric. Defensa i atac en el mateix punt. Màxima intensitat. Sense donar treva, buscant el cop guanyador. Alcaraz va deixar escapar tres punts de ruptura més i Paul va aprofitar el seu per trencar el servei d’Alcaraz per segona vegada i apuntar-se el primer set després de 73 minuts.

Paul va començar el segon set llançat per fer break (2-0), però aquest avantatge el va desaprofitar per cedir el seu servei (2-1) i, a partir d’aquell moment, començar a tenir uns dubtes que Alcaraz va aprofitar per a una segona ruptura que el col·locava amb 4-3 i servei en el seu poder. No va deixar escapar l’avantatge per igualar un set amb un últim joc en blanc. "He sabut remuntar i ser mentalment fort per trobar solucions. Creient en mi mateix i trobar el meu ritme de joc", va explicar.

El nord-americà va encaixar malament el cop. Va cedir el seu servei d’entrada per començar el tercer set i, tot i que el va recuperar en el següent, va tornar a cedir-lo (2-1) per donar-li avantatge a Alcaraz de 3-1. Paul estava contra les cordes. Va intentar recuperar-lo en el sisè en un joc que es va allargar 10 minuts i en el qual no va aprofitar cinc punts de ruptura. "¡Vamos!", va cridar el tennista murcià que, llançat, va aconseguir una nova ruptura per al 5-2. Ho va celebrar amb el puny a l’aire.

Cops màgics

Amb el segon set a la butxaca, Alcaraz ja no va deixar escapar el pas a les semifinals. No només això. Es va adornar amb un recital amb aquests cops màgics que fan únic el tennista murcià. Cops a les línies amb la seva poderosa dreta, paral·lels de revés, deixades de volea, relliscant com si jugués a terra. Un domini absolut de l’escenari, somrient, feliç, demanant l’aplaudiment del públic, per guanyar en 3 hores i 13 minuts, cedint només quatre jocs en els dos últims sets.

En les semifinals no l’esperarà Sinner, com semblava anunciat en una repetició de la semifinal de Roland Garros. El número 1 va caure eliminat en un pols a cinc sets davant Medvédev en un partit que va haver d’interrompre’s 10 minuts en el segon set perquè l’italià va patir marejos.

Notícies relacionades

El tennista rus (cinquè mundial) havia perdut els últims cinc partits contra l’italià, inclosa la final d’Austràlia d’aquest any, que Sinner va guanyar per 3-6, 3-6, 6-4, 6-4, 6-3, remuntant dos sets.

En els seus sis enfrontaments anteriors Alcaraz li ha guanyat quatre partits a Medvédev, el rus es va apuntar el primer duel a Wimbledon 2021, en segona ronda (6-4, 6-1, 6-2). En el segon, l’any passat a semifinals, va vèncer el murcià per un triple 6-3.