Mbappé es preocupa per la política abans del debut de França

L’astre va mostrar preocupació per les eleccions legislatives del seu país, que seran en plena Eurocopa, després del triomf de l’extrema dreta a les europees.

Mbappé es preocupa per la política abans del debut de França
2
Es llegeix en minuts

Des que el president Emmanuel Macron va dissoldre l’Assemblea Nacional després de les eleccions europees, guanyades per l’extrema dreta de Marine Le Pen, la campanya per a les legislatives (30 de juny, primera volta; 7 de juliol, la segona) està present a les rodes de premsa de la selecció francesa a l’Eurocopa. A l’equip que comanda Kylian Mbappé, i que debuta avui contra Àustria (21.00h), se li demana un posicionament que la seva federació vol evitar, a la recerca de la "neutralitat com a institució".

Després que alguns dels seus companys s’hagin manifestat durant els últims dies, el mateix Mbappé, capità i emblema de França, va prendre ahir la paraula per alertar que "els extrems són a les portes de prendre el poder" a França. "Faig una crida a tot el món a votar i a prendre consciència de la situació. Tenim la necessitat d’identificar-nos amb els nostres valors de respecte. Espero que prenguem una bona decisió", va afegir el nou futbolista del Reial Madrid a la seva compareixença a Düsseldorf. Mbappé, que no va esmentar cap partit ni ideologia concreta, va deixar clar que està "contra els extrems". "Crec que hi ha gent que no és conscient del que està passant. Intento donar la veu a les persones de la meva generació. Diuen que no s’han de barrejar la política i l’esport, però en situacions així, la política és més important que el partit de demà. Ara mateix el país està en una situació molt important. Estic en contra de la divisió perquè els meus valors són el respecte i la tolerància", va incidir.

Thuram, contundent

Notícies relacionades

Molt més contundent va ser, aquesta mateixa setmana, Marcus Thuram. "Cal frenar la ultradreta. La situació és molt trista i greu. Em vaig assabentar de la victòria del RN després del partit contra el Canadà. El vestidor es va quedar en xoc. No n’hi ha prou amb dir que cal anar a votar, és necessari explicar com arribem aquí. No citaré cap mitjà en particular, però de vegades, quan encenc la tele, sembla que està fet perquè ells pugin". Quan li van preguntar sobre aquestes declaracions, Mbappé va deixar clar que recolza el seu company, tant amb la forma com amb el fons.

"Són futbolistes, però són ciutadans francesos i no estan al marge de la situació que viu França. No s’han de donar consells, tenen la llibertat de dir les coses amb les seves pròpies paraules", va comentar ahir el seleccionador, Didier Deschamps, visiblement molest pel poc focus que té el partit contra Àustria.