Tribunals

Vuit mesos de presó pels insults racistes contra Vinícius a Mestalla

Vuit mesos  de presó pels insults racistes contra Vinícius a Mestalla
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Tres aficionats del València van ser condemnats ahir a vuit mesos de presó i a dos anys sense entrar a estadis de futbol per haver proferit insults racistes a Mestalla contra Vinicus, el davanter del Reial Madrid, a més del pagament de les costes. És la primera sentència condemnatòria a Espanya per insults racistes en el futbol.

El 21 de maig, al partit de Lliga València-Reial Madrid, el brasiler va denunciar haver rebut insults racistes de seguidors de la grada d’animació. El partit es va parar uns minuts, Vinicius va identificar un dels acusats i, després de la denúncia de LaLiga aquella nit, se’n van identificar dos més amb les càmeres internes del València.

La pena ascendia a 12 mesos de presó, reduïda en un terç a causa de conformitat en fase d’instrucció, i la pena va quedar efectiva per als tres acusats en vuit mesos de presó i les costes del procediment. El València CF va identificar des del principi els acusats i va procedir de forma immediata a la seva expulsió com a socis.

Sentència condemnatòria

És la primera sentència condemnatòria d’aquest tipus que es dicta a Espanya, conseqüència de la denúncia de LaLiga davant els tribunals, i a la qual es van acabar afegint l’RFEF, el Reial Madrid i, en les últimes setmanes, la mateixa víctima.

Notícies relacionades

«Aquesta sentència és una gran notícia per a la lluita contra el racisme a Espanya, ja que repara el perjudici patit per Vinicius Jr. i emet el missatge clar a les persones que acudeixen a un estadi a insultar que LaLiga els detectarà, els denunciarà i hi haurà conseqüències penals per a ells», va afirmar el president de LaLiga, Javier Tebas.

El gener del 2020, després d’uns insults racistes a Iñaki Williams (Athletic), LaLiga va acudir a la justícia. El cas hauria d’haver sigut el primer en què s’obtingués una sentència, però algunes vicissituds processals han alentit el procediment.