EUROPEUS D’ATLETISME

Dani Arce sucumbeix a la tàctica dels francesos i acaba 5è

El burgalès, favorit al títol continental en els 3.000 obstacles, es va fondre en el desenllaç. Els catalans Adel Mechaal (1.500) i Jael Bestué (200) passen a la final.

2
Gerardo Prieto

El burgalès Daniel Arce, líder continental de l’any en 3.000 obstacles i favorit al títol, va sucumbir a la tàctica dels corredors francesos, Alexis Miellet i Dejilali Bedrani, primer i segon a la final d’ahir a la nit, llançant al tercer francès en pista, Osma Zoghlami, per davant i obligant l’espanyol a iniciar una persecució al capdavant si volia aspirar al triomf. Estirant el pilot fins a l’última volta, el bo de Dani va pagar l’esforç en la recta final i va acabar en lloc de finalista a Roma. Va ser cinquè.

Arce va perdre l’oportunitat més clara en la seva ja llarga vida atlètica. Arribava a Itàlia dominant el rànquing continental, amb 32 anys i molts quilòmetres. El seu estat de forma l’hi permetia. El 30 d’abril va córrer a Doha en 8.16 i el 19 de maig a Marràqueix en 8.16, dos registres llampants.

A rescabalar-se en els Jocs

Amb la marca mínima per estar a París assegurada, l’actuació d’ahir a la nit a Roma només podrà servir-li d’esperó per rescabalar-se en els Jocs francesos. La bona notícia en la sessió de tarda va venir de la mà de la velocista catalana Jael Bestué. La barcelonina, de pare guineà, va sortir de la corba en primera posició i només va cedir un lloc a la meta de la seva sèrie semifinal dels 200, posant-se a la final d’avui a las 22.53, sense haver d’acudir a la classificació per temps.

Únicament Adel Mechaal va sobreviure en la sessió matinal de dilluns a la tria de les semifinals de 1.500. Els altres dos espanyols en disputa, Mario García Romo, de Salamanca, i el granadí Ignacio Fontes, no van aconseguir maniobrar en una carrera tàctica, gossa en l’argot migfondista, i van quedar fora de la final. L’atleta de Palamós sortirà demà al costat del campioníssim noruec Jacob Ingebrigtsen.

Ingebrigtsen, sobrat

L’astre escandinau, que es va penjar l’or en 5.000 dissabte passat, va dominar la seva sèrie de 1.500 a plaer i buscarà un doblet que es dona per adjudicat. L’ambició del pàl·lid noruec pels títols sembla no tenir fons. No es deixa guanyar ni en semifinals. Corre a la cua del pilot i a toc de campana devora el grup com el gos de Pavlov, passant de l’última o penúltima posició fins a la primera, sempre o gairebé sempre abans d’arribar a meta. De vegades espera fins al quadre final, però en d’altres li sobra pólvora i disfruta de l’última recta amb rictus de superioritat.

Jacob és el benjamí d’una família de tres germans corredors i un inefable pare entrenador. Vigent campió olímpic de 1.500, a Tòquio 2020, va haver de parar durant l’hivern passat per una tendinitis aquilea i va projectar dubtes sobre el seu rendiment en els Jocs de París. El seu més que probable títol a Roma a la final de 1.500 de demà aclarirà totes les incògnites abans de la cita olímpica.