Torna a mostrar la seva ineficàcia, perd l’opció de l’ascens directe, però s’assegura el ‘play-off’. El Valladolid, mentrestant, torna a Primera.

BEGOÑA GONZÁLEZ

2
Begoña González

L’enfrontament va començar a Lezama amb l’energia del RCD Espanyol lleugerament per sobre de la de la SD Amorebieta. Segurament per allà anava l’estratègia traçada per Manolo González per a aquest partit de la jornada 41 de LaLiga Hypermotion. Als blanc-i-blaus no els valia res més que la victòria per poder continuar somiant aspirar a l’ascens directe, però l’empat a zero que van firmar a Bilbao els va obligar a conformar-se a assegurar una plaça en el play-off. Sis dels seus set últims enfrontaments han acabat en taules.

D’inici, el tècnic periquito va introduir dos canvis, donant entrada a Calero i Keita Baldé per configurar un equip ofensiu amb tres centrals i totalment bolcat a dominar el joc en camp rival. Jandro Castro, per la seva banda, amb Etxeita de nou a l’onze, va tornar als tres centrals i va optar per Unzueta en punta d’atac en lloc del més habitual Jauregi, als quals només va ajuntar dins d’un 4-4-2.

La primera meitat, que se’n va anar al descans amb el marcador sense estrenar ni minuts d’afegit, va alimentar el nerviosisme de dos equips que necessitaven aquesta victòria per respirar tranquils. L’Amorebieta afrontava el partit des de la posició 19 de la classificació, a les incòmodes places de descens. Tot i així, no es van traslladar aquests nervis al terreny de joc, on van ser escasses les oportunitats de gol dels dos equips.

I és que no va ser fins al minut 59 quan Javi Puado va aconseguir ficar la pilota a la porteria de Jon Magunagoitia, després d’una passada en fora de joc de Pere Milla. Anul·lat el gol, tan sols quedava continuar empenyent la pilota cap a la porteria zornotzarra. Braithwaite, Milla i Puado no acabaven de connectar les seves intencions amb l’àrea rival i entre tanta intensitat, va arribar el gol de l’Amorebieta. Va ser Dorrio qui va aconseguir dur la pilota a la porteria de Joan García, que havia sigut un valor segur durant la primera meitat, igualment sense conseqüències. Va ser anul·lat poc després per fora de joc.

Es concloïa així un partit sense més ocasions clares que els gols anul·lats i que va permetre a l’Amore confiar les possibilitats de permanència en la categoria en una última jornada en què haurà de guanyar el Mirandés per seguir a Segona. Mentrestant, l’Espanyol només podrà aspirar a la tercera plaça. L’aconseguiria si venç el Cartagena i l’Eibar ensopega contra l’Oviedo.

El Valladolid, mentrestant, va aconseguir ahir l’ascens a Primera després de guanyar el Vila-real B (3-2) després d’un últim gol de Sylla de penal en el minut 97, en una jornada en què van descendir tant l’Andorra com l’Alcorcón.