Pogacar tanca la primera setmana de forma aclaparadora

El mallot rosa es cola en l’esprint d’una etapa vibrant, amb caiguda de Geraint Thomas i victòria del neeerlandès Olav Kooij. Avui, dia de descans.

Pogacar tanca la primera setmana de forma aclaparadora

sergi lópez-egea

1
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea
Sergi López-Egea

Periodista

Especialista en Periodisme esportiu i ciclisme

ver +

Va acabar en un esprint, però va passar de tot en una etapa vibrant i amb uns quilòmetres finals on no hi havia una recta, només pujades i baixades per tancar la primera part del Giro –avui hi ha jornada de descans– amb un únic protagonista, Tadej Pogacar, tan fort i diferent de la resta que fins i tot sembla que la prova estigui sentenciada quan encara queden dues setmanes d’intensitat.

Pogacar sorprèn dia a dia. Corre el Giro intensament, no se’n desentén ni en la novena etapa, a Nàpols, on fins i tot es permet el luxe d’immiscir-se en l’esprint final per treure’s els anells roses i intentar recompensar el seu company, el colombià Juan Sebastián Molano (tercer en meta), amb un triomf que s’emporta el neerlandès Olav Kooij, de l’equip Visma.

I, sobretot, arrisca, fins i tot massa, quan podria haver vist a Nàpols el Giro des de la barrera. Però què més. Apareix en l’esprint per efectuar un impuls tan bèstia, llançador dels seus i de la resta, que fulmina el corredor equatorià Jhonatan Nárvaez, el primer líder, el company de Geraint Thomas, que ahir va caure sense més conseqüències, com si volgués venjar-se per haver-li impedit la gesta de ser el líder de la primera fins a l’última etapa i hagi de conformar-se –temps al temps– a ser-ho des de la segona fins al final.

Present a tot arreu

Notícies relacionades

És que es cola en els esprints, roda tot el dia al cap del pilot, ordena i mana, no se li escapa un detall, guanya en la muntanya i en la contrarellotge i no deixa res a l’atzar, ni quan permet al Lidl, com es va produir camí de Nàpols, portar el timó de la carrera, en un terreny complicat, perquè volien que Jonathan Milan aconseguís una nova victòria, tot i que hagués de conformar-se amb el segon lloc del dia en una etapa animada per Julian Alaphilippe a la recerca d’una fuga impossible en el Giro d’un Pogacar que els esclafa a tots.

Demà es reprèn la baralla amb una nova arribada en alto,en la segona entrega de la carrera que acabarà el cap de setmana amb una altra contrarellotge i l’etapa dominical amb el Mortirolo en el menú. ¿Algú tindrà forces per atacar Pogacar? ¡Facin apostes!