LES SEMIFINALS DE LA CHAMPIONS

Füllkrug abat el PSG, que topa amb els pals i la seva ineficàcia

En una excel·lent primera meitat, el Dortmund va treure avantatge gràcies al gol del seu davanter centre. L’equip de Luis Enrique va reaccionar en la segona, però sense encert (1-0).

MARCOS LÓPEZ

2
Marcos López

La nit va ser bonica. Va dominar al principi el Dortmund, que va treure premi amb el gol de Füllkrug, anul·lant el París SG, que va despertar en la segona meitat. Però llavors va topar amb la fusta (l’equip de Luis Enrique va estavellar dues pilotes als pals) i, sobretot, amb la seva ineficàcia perquè va errar moltes ocasions, massa per a l’anada d’una semifinal de Champions. Dembélé va exercir de Dembélé (va intentar molt, però li va sortir poc) i Mbappé només va aparèixer perquè la fusta el privés d’un gol que suplicava el PSG.

En la primera meitat es va jugar a l’estil alemany perquè el Dortmund va desactivar un tímid i insípid PSG. A l’inici li va treure la pilota. Després, l’esperança, perquè ni va trepitjar l’àrea d’un ociós Gregor Kobel. Ni un xut parisenc a porta en 45 minuts, tot i que Dembélé es va entossudir a exhibir una hiperactivitat extraordinària (dos xuts, un amb la dreta; un altre amb l’esquerra, tots dos fora), que no van intimidar el Dortmund. A l’exblaugrana se’l va veure, això sí, molt més que a Mbappé. Era extrem dret a la pissarra, però al camp assumia rol d’interior, volant o mitja punta, deprimit per la seva ineficàcia, contagiosa per als seus companys.

El Dortmund, mentrestant, va començar a créixer al partit amb les aparicions de Sabitzer, que va topar fins en dues ocasions amb el gegant Donnarumma, la prova més evident que el PSG no es trobava gens còmode als peus del Mur. Fins que una jugada primitiva i rústica –pilota de Schlottereck a l’esquena de la defensa aprofitant la badada de Marquinhos que va donar validesa a l’acció– va deixar Füllkrug sol davant el meta italià. Excel·lent control previ amb la dreta abans de deixar anar un precís cop amb l’esquerra que va premiar el domini del Dortmund. I en la jugada, per a més desgràcia de Luis Enrique, el genoll esquerre de Lucas Hernández es va trencar, i el va obligar a demanar el canvi. Doble mala notícia per al PSG, incapaç com era de descodificar els alemanys. Tot va canviar després del descans. Ja a l’inici de la segona part es va veure la mutació que va dissenyar Luis Enrique, tot i que no hi va trobar recompensa.

L’ajuda de la fortuna

De sobte, Mbappé apareixia i Dembélé encara giravoltava pel flanc dret. En un minut, el Dortmund va descobrir el poder de la fusta. Xut mbappià des del costat esquerre, on és plenament feliç, que va topar amb el pal esquerre i segons després el xut de Hakimi va ser escopit pel pal dret.

Els alemanys se sentien sobreprotegits per la fortuna. I Luis Enrique va treure Barcola (irrellevant partit) però el seu atac (n’hi va haver prou de veure Dembélé) no estava gens lúcid. I va perdre.

Dortmund: Kobel, Ryerson (Wolf, m. 87), Hummels, Schlotterbeck, Maatsen, Sabitzer, Cam, Adeyemi (Reus, m. 83), Brandt (Nmecha, m. 87), Sancho i Füllkrug (Moukoko, m. 90 +1).

París SG: Donnarumma, Hakimi, Marquinhos, Lucas Hernández (Beraldo, m. 42), Nuno Mendes, Zaïre-Emery, Vitinha, Fabián Ruiz, Dembélé, Mbappé i Barcola (Kolo Muani, m. 65).

Gol: 1-0, Füllkrug (m. 36).