Xavi: "Es una vergonya que no hi hagi tecnologia de gol"

«Hem merescut guanyar, estic molt orgullós del meu equip», va comentar el tècnic blaugrana, que va lamentar l’arbitratge del clàssic.

Xavi: "Es una vergonya que no hi hagi tecnologia de gol"

MARCOS LÓPEZ

2
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

En el gol de Bellingham, ja en el temps afegit, que certificava la victòria del Madrid a la Lliga, va quedar retratada la crueltat que fueteja el Barça, un equip prometedor, instal·lat en l’esperança que li proporcionen dos joves com Pau Cubarsí i Lamine Yamal, elegit el millor del clàssic. Promet i insinua però no compleix, perquè és tan fràgil que es trenca en res. Ja li va passar contra el PSG quan va rebre, estant amb 10 jugadors, fins a quatre gols en 49 minuts. I al Bernabéu, tres quarts del mateix, encaixant tres gols, malgastant fins a dos avantatges.

El 0-1 de Christensen li va durar 12 minuts. I l’1-2 de Fermín encara menys. Tot just quatre. Per allà va quedar despullat el Barça, incapaç de treure rendibilitat a aquests avantatges que havien silenciat el Bernabéu. Però va acabar com sempre li ha passat en els quatre últims clàssics: rendit i abatut: 0-4 a la Copa al Camp Nou, 1-2 a Montjuïc a la Lliga; 4-1 a l’Aràbia durant la Supercopa i ara 3-2 al Bernabéu.

Canvien els escenaris, però es manté la mateixa frustració, resumida en la badada de Cancelo. Una badada que per repetitiva no deixa de ser desoladora per al Barça. Va passar amb Dembélé, a qui va desatendre. Es va clonar una jugada idèntica amb Lucas Vázquez, sent, a més, reincident.

Traïdora esquena de Cancelo

Sortirà Pau Cubarsí a la foto del penal de l’1-1, però l’autoria intel·lectual d’aquesta acció pertany al lateral portuguès. Havia de ser responsable de tot el que passa al seu voltant. Però va passar el mateix en el 2-2 de Lucas Vázquez, a qui ni va perdre un segon del seu temps a mirar. I va permetre la còmoda centrada del lateral dret gallec, suplent de Carvajal, en l’assistència del decisiu 3-2.

O sigui, qui surt de veritat a la foto de quatre dels set gols encaixats pel Barça és el portuguès. Joao Cancelo, algú que se suposa expert (té 29 anys i ha jugat al Benfica, el València, l’Inter, el City –és el seu club–, la Juventus, el Bayern Múnic i el Barça), però al camp no ho sembla.

Notícies relacionades

"Em falten paraules per poder explicar que no trobin la tecnologia per revisar el gol. És una vergonya. Aquest món mou molts diners, però no hi ha diners per a això. ¡Això és una vergonya!", va dir Ter Stegen, dolgut per l’absència del que ha passat. "Sí, té tota la raó Ter Stegen. És una autèntica vergonya que no n’hi hagi. ¡Què vols que et digui, fill!", va comentar, recordant que només volia que l’àrbitre passés desaparcebut i no afectés el partit. "Doncs cap de les coses. És una vergonya", va sentenciar Xavi.

"Ens hem de mirar nosaltres mateixos. No hem estat a l’altura defensivament ni al nivell de competitivitat que hauríem d’haver estat. Són coses que no ens poden passar", va confessar Ter Stegen, posant el focus on més li fa mal al Barça. En la seva defensa. Per allà, es va dessagnar. "El normal és que aquest partit l’haguéssim guanyat. L’equip ha competit molt bé. Hem merescut els tres punts. Intento ser sempre honest, no puc enganyar la meva afició, el barcelonisme. Se’ns escapen aquests tres punts per circumstàncies adverses. El normal era haver guanyat", va dir Xavi, que va perdre Frenkie de Jong per la seva tercera lesió al turmell d’aquesta temporada.