EXHIBICIÓ A MONTILIVI

El Girona es fica a Europa i ja abraça la Champions

En una nit espectacular, amb gols bonics, l’equip de Míchel va esclafar el Cadis i li treu 10 punts a l’Athletic, cinquè classificat. En queden 18 en joc.

El Girona es fica a Europa i ja abraça la Champions

MARCOS LÓPEZ

2
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

El conte no s’acaba. La història d’amor del Girona amb la pilota no té final. I el futbol, generós com és, agraeix l’aparició d’un equip meravellós, capaç de sublimar el toc deixant dos lluminosos gols en la primera meitat que van enlluernar Montilivi, un temple que ja s’ha acostumat a fets prodigiosos. Acabada l’exhibició sobre el Cadis (4-1), jugadors i entrenador van lluir una samarreta vermella: ¡Europa, ja som aquí! Però és només l’inici.

Ha arribat de moment a l’Europa League un equip que no deixa d’al·lucinar els seus fidels, que acudeixen a la processó setmanal amb devoció, amb el teixit que ha construït Míchel a la Vinya, la ciutat esportiva del club. Queden sis jornades (18 punts en joc) i en té 10 de renda sobre l’Athletic. O sigui, està ja fent plans europeus i abraçant la Champions, amb Montilivi fent l’onada en una nit emocionant, amb un record a Borja García –Iván Martín li va dedicar el seu gol alçant la seva samarreta al saber que no jugarà ni un sol partit del curs per lesió– i el retorn de Toni Villa, després de mesos i mesos a la infermeria.

Gols d’orfebreria

El Girona és un equip rodó. N’hi ha prou amb veure el primer gol. Un tractat d’intel·ligència elaborat per Salva Funez, el segon entrenador. Un córner servit per Aleix García va tenir la sedosa passada d’Iván Martín al primer toc per entregar la pilota a Savinho. El brasiler va esmorteir la pilota, va centrar amb l’esquerra i llavors es va transformar en una exquisida assistència perquè Eric Garcia rematés de cap l’1-0. Llavors, Míchel es va girar eufòric cap a l’autor intel·lectual d’aquesta meravella. I Montilivi, acostumat com està a l’espectacle, ni tan sols es va fregar els ulls.

Igual va passar en el 2-0, amb un meravellós cop de taló de Miguel per a Iván Martín, o en el 3-0 de Dovbyk, amb tres gestos tècnics de bogeria del pitxitxi de la Lliga, que en suma ja 18. I la nit va acabar amb el pillo Portu. En quatre anys a Primera, ja tenen les maletes per anar-se’n a Europa.

GIRONA: Gazzaniga, Eric Garcia, David López, Blind, Miguel (Arnau, m. 76), Yangel Herrera (Solís, m. 58), Aleix García, Iván Martín (Portu, m. 76), Yan Couto (Pablo Torre, m. 86), Dovbyk (Toni Villa, m. 86) i Savinho. Tècnic: Míchel.

Notícies relacionades

CADIS: Ledesma, Iza Carcelén, Aiham, Chust, Lucas Pires, Álex Fernández (Escalante, m. 46), Rubén Alcaraz, Iván Alejo (Sobrino, m. 70), Robert Navarro (Sergi Guardiola, m. 86), Juanmi (Chris Ramos, m. 46) i Maxi Gómez (Roger Martí, m. 70). Tècnic: Pellegrino.

GOLS: 1-0 (m. 9), Eric Garcia; 2-0 (m. 22), Iván Martín; 3-0 (m. 71), Dovbyk; 3-1 (m. 81), Escalante; 4-1 (m. 82), Portu.