Lauren James, la rebel del Chelsea

La davantera del Chelsea és una referència en atac del conjunt ‘blue’. Malgrat les seves molèsties al peu, Emma Hayes va anunciar que està disponible per al partit d’avui.

Lauren James, la rebel del Chelsea

l. b.

1
Es llegeix en minuts
Laia Bonals
Laia Bonals

Redactora d'esports

Especialista en Esport femení

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Chelsea té moltes armes. Sense un futbol brillant, Emma Hayes sol acudir a mètodes menys ortodoxos per dominar enfrontaments. L’anomenat mètode Hayes com provocar un temps mort a la mitja hora de partit simulant una malaltia de la seva portera, és tot un hit. Ara, més enllà d’aquests artificis, sobre la gespa, l’equip anglès té munició. Les seves individualitats estan per sobre d’un col·lectiu que practica un futbol molt permeable.

Sense la seva jugadora més determinant disponible (Sam Kerr continua recuperant-se de la ruptura de lligament encreuat), les blues s’han encomanat a Lauren James (Londres, 2001). La davantera té màgia a les botes. És descomunal amb la pilota, letal de cara a porteria i amb un temperament difícil. Tan bona és com impredictible. El seu caràcter li ha jugat males passades i ha sigut la protagonista de més d’una agressió inexplicable i repudiable sobre la gespa. Una de les últimes es va donar en el Mundial, quan va trepitjar l’esquena a l’atacant nigeriana Michelle Alozie.

No obstant, Lauren James forma part de la història del futbol anglès. L’Arsenal va reclutar Lauren quan va complir 13 anys. Va debutar amb el primer equip l’octubre del 2017, mesos abans d’anunciar el seu fitxatge pel Manchester United aquell mateix estiu. Amb l’equip red es va coronar com la màxima anotadora del United. Tres anys més tard va tornar al seu Londres natal per incorporar-se a la disciplina del Chelsea, on va ser nomenada jugadora jove de l’any en la seva segona temporada. La família James és una de les més venerades a Chelsea, ja que tant Lauren com el seu germà Reece juguen a l’equip blue.

Notícies relacionades

Amb contracte fins al 2027, la britànica és una de les apostes més clares per al Chelsea. I no només de l’entitat. A la selecció també ha tingut un paper destacat des que va debutar, sobretot en l’Eurocopa que va guanyar Anglaterra el 2022 i el Mundial, on van caure contra Espanya a la final.

Malgrat les seves molèsties al peu dels últims dies, Emma Hayes va confirmar que la jugadora referència de l’equip anglès està disponible per al partit de semifinals contra el Barça. James coneixerà Montjuïc i desitja deixar-hi la seva empremta per sempre.