Una història de superació

"L’addicció va agafar les regnes de la meva vida"

Avui dia treballa com a terapeuta per ajudar altres persones que passen pel que ell va patir

En la seva autobiografia, l’expilot Dani Amatriaín (Barcelona, 1966) repassa la seva carrera en el món del motociclisme, passa de puntetes per les «travetes» que li van fer algunes persones del seu entorn i com ho va perdre tot per l’addicció a la cocaïna. 

"L’addicció va agafar les regnes de la meva vida"

begoña gonzález

3
Es llegeix en minuts
Begoña González

Va ser campió d’Europa i d’Espanya de superbike, mànager de pilots il·lustres com Jorge Lorenzo i cofundador de l’Escola Monlau Competició, entre tantes fites que figuren en el seu currículum. En el món del motociclisme ho va tenir gairebé tot, però la seva addicció a la cocaïna l’hi va prendre. Fins i tot la salut. Durant la presentació del seu llibre Mi vida, de 300 a 0 km - Volver del abismo va anunciar ahir que té la sida. Amb la finalitat de poder ajudar altres persones que es trobin en la seva mateixa situació, Dani Amatriaín recull en aquest llibre autobiogràfic el seu ascens i caiguda, i repassa les situacions que el van portar al punt més baix i com va aconseguir deixar-les enrere.

"El meu relat segurament podria incomodar persones pròximes", va afirmar Amatriaín. "He arribat a un punt en la meva vida en què no necessito mirar enrere per passar comptes a les persones que m’han fet mal", va mantenir l’expilot. Tot i així, al llibre, els beneficis del qual aniran destinats a la Fundació Lucha contra las Infecciones, que presideix el doctor Bonaventura Clotet, repassa la seva carrera com a pilot i passa de puntetes per les "travetes" que li van fer algunes persones del seu entorn que li van fer penjar el mono aviat i començar la seva carrera com a mànager, una trajectòria que es va prolongar més de 12 anys i que tants disgustos i alegries li va portar.

Perdre-ho tot

Va ser després de retirar-se del motociclisme quan va començar a flirtejar amb la cocaïna, tal com relata l’autor: "Només a nivell social, al principi". "Però va acabar agafant les regnes de la meva vida", va concloure el que va ser el primer campió espanyol d’una prova internacional en la categoria de 500 cc. L’addicció el va portar a "destruir" el seu matrimoni amb la seva exdona Sandra i el va distanciar del seu fill Daniel. Al llibre, Amatriaín relata les fases de la seva addicció aparellant-les amb les persones i moments de la seva vida en què anaven passant. Els seus 11 anys junt amb Jorge Lorenzo i la seva posterior etapa al món de la nit barcelonina després de la seva dolorosa ruptura van causar el moment més fràgil de la seva vida. Un relat dur, tot i que vist des de la distància del temps li serveix per vehicular com la cocaïna li va anar arrabassant tot: "La meva família, els meus amics i, tot i que no sigui el més important per a mi, també la reputació, els diners i la posició social".

Notícies relacionades

"Les drogues em van portar a conèixer una part de la vida fosca, acostant-me al tràfec nocturn amb tot el que comporta: consum de llocs de festa, gent perillosa, extorsió, amenaces de mort...", va recordar. El seu periple per les addiccions va acabar passats uns anys i després de molts tombs, detencions i problemes quan la seva família, que excepte la seva mare li va donar l’esquena anteriorment, el va recollir després d’una detenció a la Ciutat de la Justícia per ingressar-lo en un centre de desintoxicació.

"És difícil acabar amb el dimoni", com anomena Amatriaín l’addicció. "Hi havia vegades que pensava que hauria estat millor a la presó". En deu anys, l’expilot va arribar a internar-se en tres centres. "Vaig tenir recaigudes", va reconèixer. Actualment, després de formar-se com a terapeuta i amb la seva experiència de coach, ha desenvolupat la seva pròpia pauta de vuit passos per ajudar altra gent en la seva mateixa situació. "Per sortir de les drogues s’ha de trobar la fe, en el que sigui, però fe", va explicar. La seva es va fonamentar en ajudar els altres. "He fet un treball enorme per perdonar-me a mi mateix, i m’he sensibilitzat molt amb la gent que pateix. Ajudar em retroalimenta", va afirmar. La solidaritat és avui dia un dels pilars fonamentals de la seva vida, ja sigui a través de la seva guia terapèutica, el seu projecte empresarial BASI amb finalitats solidàries o la seva vinculació amb la fundació del doctor Clotet.

Temes:

Addiccions Motos