L’Olympiacos, rival del Barça a quarts

L’equip de Grimau s’acomiada de la fase regular amb una derrota intranscendent davant l’Asvel (76-72)

MARCoS LÓPEZ

1
Marcos López

Encara no hi ha data definida (començarà la setmana del 22 d’abril), però el Barça ja coneix el seu rival en el ’lay-off de quarts de final de l’Eurolliga. L’equip de Roger Grimau queia contra l’Asvel Villeurbanne en l’última i intranscendent jornada (76-72) i enfrontarà amb l’Olympiacos, que va guanyar el Fenerbahçe de Jasikevicius després d’una pròrroga (84-81). El rival blaugrana és l’actual subcampió del torneig i va acabar cinquè en aquesta edició, de manera que el Barça tindrà el factor camp a favor al ser quart. La sèrie serà al millor de cinc partits.

El conjunt grec no té, però, la fortalesa que va exhibir la passada temporada, on va arribar a la final, que va perdre contra el Madrid. A més, els dos últims precedents d’aquesta mateixa Eurolliga són favorables al conjunt de Grimau, que va guanyar al Palau (86-78) i després va repetir victòria al Pireu (68-77). I a més, l’Olympiacos de Bartzokas ja no té dues de les seves peces més importantes: Sloukas, que se’n va anar al Panathinaikos, i Vezenkov, camí de l’NBAper jugar amb els Sacramento Kings.

Possible clàssic a les semis

El Barça no només tindrà el factor camp del Palau a favor sinó que surt en l’horitzó un possible clàssic si també es produeix la victòria del Madrid a quarts. Seria un clàssic a les semifinals de la Final Four que es disputarà a Berlín (Alemanya) entre 24 i 26 de maig. Ahir el Barça va perdre el partit que podia perdre. Va passar al camp de l’Asvel Villeurbanne i per tan sols quatre punts de marge. Jokubaitis va ser el màxim anotador, amb 12 punts, seguit d’Oriol Pauli (9), James Nnaji (9) i Jan Vesely (9). El partit previ al gran duel amb l’Olympiacos no va tenir història.