La redempció de Dembélé

L’extrem francès s’enfronta per primera vegada al Barça després de marxar l’estiu passat. És fix per a Luis Enrique, però només ha marcat un gol en 8 mesos.

La redempció de Dembélé

EFE/PETER POWELL

2
Es llegeix en minuts
Enric Bonet

Una part de les mirades estaran posades en ell. Ousmane Dembélé s’enfronta per primera vegada al Barça, on va militar entre el 2017 i el 2023. L’extrem francès, de 26 anys, acompanyarà avui Mbappé en l’atac del PSG. Hi ha més dubtes de qui serà el tercer home del trident ofensiu –¿Kolo Muani? ¿Gonçalo Ramos? ¿Kang-in Lee?–, però Dembélé és pràcticament intocable per a Luis Enrique.

El talentós atacant s’enfronta amb els seus excompanys com un futbolista capital en els plantejaments de l’asturià, que li ha donat les regnes en la creació del joc. Una de les peculiaritats del conjunt parisenc és que mentre Mbappé monopolitza el gol (39 en totes les competicions), el desbordament recau en els peus de Dembélé i del lateral Achraf Hakimi, baixa per sanció. "El PSG va quedar orfe de creativitat amb les marxes de Neymar i Messi, i Dembélé ha aconseguit compensar aquest dèficit", explica a EL PERIÓDICO Hugo Delom, periodista de L’Équipe. "Quan l’speaker del Parc dels Prínceps pronuncia el seu nom, sol ser dels més aplaudits juntament amb Mbappé", afegeix.

Mentre que Dembélé va ser a Barcelona un jugador que va dividir l’exigent entorn culer, la percepció a París resulta més positiva i consensual. I això que es tracta del mateix futbolista.

Com li va passar en el Barça, Dembélé pateix un evident dèficit d’eficàcia golejadora. Amb prou feines ha marcat un gol, vuit mesos després de la seva arribada a la capital francesa. Va ser contra el Mònaco a finals de novembre. "Des d’aleshores, ha xutat 26 vegades a porteria i ha sigut incapaç de materialitzar un segon gol", afirma amb certa sorna el periodista Grégory Schneider. Malgrat això, "Luis Enrique el considera un futbolista fonamental perquè li aporta desequilibri i desordre en l’atac", recorda el cap de la secció d’Esports de Libération. El 10 dels parisencs també és el millor assistent de l’equip (13 passades decisives en totes les competicions).

Canvi en la "higiene de vida"

Notícies relacionades

Luis Enrique el va descriure com "el jugador més desequilibrant del futbol mundial". El tècnic ha polit l’exblaugrana millorant la seva presa de decisions i la seva implicació en la pressió defensiva.

"Ara és un futbolista més madur que ha canviat la seva higiene de vida. Això ha afavorit que pateixi menys lesions", assegura Vincent Mendy, preparador en categories formatives a l’Évreux FC 27 i que va entrenar Dembélé quan era un nen en aquest club de barri de Normandia. "Es nota que està en un moment de gran confiança", conclou Mendy.