Espanya remunta després d’un ensurt amb la República Txeca

Una bona reacció en el segon temps després d’encaixar un gol va possibilitar la victòria de la selecció, que lidera el seu grup en la fase de classificació del torneig (3-1).

Espanya remunta després d’un ensurt amb la República Txeca

laia bonals

2
Es llegeix en minuts
Laia Bonals
Laia Bonals

Redactora d'esports

Especialista en Esport femení

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Saber reaccionar és part de l’ADN de les campiones. Així ho va aconseguir fer Espanya ahir contra la República Txeca (3-1) en un partit en el qual van donar una imatge totalment desdibuixada en la primera part. No obstant, les campiones de la Nations i del Mundial van aconseguir revertir la situació en el segon temps per acabar la jornada com a primeres de grup en aquesta ronda de classificació per a l’Eurocopa del 2025.

En l’inici, no obstant, la selecció va exhibir una cara inusual. Lluny d’aquesta seguretat que acovardeix rivals, Espanya va ser inofensiva. Tomé va provar un 3-4-3, un sistema gens habitual a la selecció, que acostuma a comptar amb quatre defenses. Amb el gest tort, la seleccionadora veia que el seu invent no estava funcionant.

En el mateix instant en què va començar a rodar la pilota es va notar la incomoditat. Els buits no estaven on sempre, la pilota no corria igual i les futbolistes erraven de manera estrepitosa. Entre la precipitació i la incertesa, a Espanya li va faltar pausa. Un excés d’energia que va complicar més de l’esperat l’enfrontament al conjunt local. La selecció espanyola no va estar còmoda ni amb ni sense pilota. No aconseguien combinar amb facilitat, en part per culpa de la pressió individual de la República Txeca, que va asfixiar el centre del camp.

Fins al segon temps no es va moure el marcador. I ho va fer contra els interessos d’Espanya. Sonntagova, des de la frontal de l’àrea i amb una fuetada imparable per a Misa, va avançar la República Txeca sense pietat. Les espanyoles, no obstant, van resoldre la situació en tan sols un minut gràcies a un cop de cap de María Méndez des de dins de l’àrea. Amb l’empat al marcador de nou, Espanya es va reordenar. I va anar recuperant la confiança. A les txeques l’esperança els va durar cinc minuts. Mariona va centrar amb música una pilota per a Jenni Hermoso, que ja ubicada dins de l’àrea, es va llançar per acompanyar la bola fins al fons de la xarxa. Ja per davant al marcador, Espanya va tornar a ser reconeixible.

Davant 10.000 espectadors

Notícies relacionades

Amb la calma, la selecció espanyola va recuperar la versió futbolística que tant enganxa. Amb decisió, tacte i velocitat, va començar a combinar a un ritme molt més alt. L’entrada de Salma Paralluelo i Vicky López va ajudar a transitar i trencar línies. Tal com va fer Mariona. Després d’una recuperació de Jenni Hermoso en el centre del camp, la madrilenya va habilitar la balear, que amb una retallada es va plantar sola davant de la portera. Va ajustar la pilota, ben enganxada al pal, totalment inabastable per firmar el tercer gol.

Espanya va marxar d’El Plantío (Burgos) amb tres grans notícies. La primera, la victòria, que en alguns moments semblava molt llunyana. La segona, la primera plaça del grup. I la tercera, i potser la més reconfortant, el ple absolut a l’estadi, al qual van acudir 9.982 persones. Una imatge que cada vegada és més habitual i que reflecteix com tot està canviant.