Tennis

Alcaraz i Nadal, tot o res

Mentre el jugador murcià inicia a Montecarlo la temporada de terra amb el repte de lluitar amb Djokovic i Sinner pel número u, el de Manacor segueix allunyat de la competició en el seu hàbitat preferit.

Alcaraz i Nadal,  tot o res

JAUME PUJOL-GALCERAN

2
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

El canadenc Felix Auger-Aliassime (número 36 mundial) o un jugador de la prèvia serà el primer rival de Carlos Alcaraz al Masters 1.000 de Montecarlo en una cursa que té la meta a la final de Roland Garros el pròxim 9 de juny amb el número 1 en joc.

Serà una cursa en què Novak Djokovic, amb qui es podria creuar en unes hipotètiques semifinals del torneig, surt des de la pole position amb 9.725 punts per davant de Jannick Sinner, a 1.015, i del tennista murcià, a 1.280. De tots tres, l’italià és qui està en la millor posició per col·locar-se al capdavant per primera vegada i acabar amb l’aclaparador domini de l’actual número 1, que suma un rècord absolut de 419 setmanes a dalt de tot de la llista.

Montecarlo serà el rodatge per posar a punt les prestacions a terra de Djokovic, Sinner i Alcaraz després d’una primera part de la temporada, disputada sobre pistes dures, en la qual l’italià ha dominat conquerint el seu primer Grand Slam a Austràlia i guanyant dos títols més a Rotterdam i el Masters 1.000 de Miami. En total, 22 victòries en una ratxa imparable de Sinner des de l’inici de l’any que només va poder tallar Alcaraz, que li va infringir la seva única derrota a les semifinals d’Indian Wells (1-6, 6-3, 6-2).

Els 1.000 punts pel títol que es posen en joc a Montecarlo són un botí gairebé obligat d’Alcaraz si vol mantenir el pols amb Djokovic i Sinner i començar a restar els 2.270 guanyats l’any passat pels seus èxits a Barcelona i Madrid. Djokovic, campió a Roland Garros, en defensa 2.350, mentre que Sinner només 635 fins a París.

El sorteig del quadre celebrat ahir al Museu Antropològic de Montecarlo va col·locar Alcaraz a la part alta, on es creuaria en unes hipotètiques semifinals amb Djokovic o amb Andrey Rublev, campió vigent. Abans d’aquesta possibilitat, Alcaraz es podria veure, a més d’Auger-Aliassime en el seu debut, en segona ronda amb el francès Ugo Humbert (tercera), el polonès Hubert Hurkacz (vuitens) o el noruec Casper Ruud (a quarts) com a teòrics rivals. A la part baixa del quadre, Sinner debutarà davant el guanyador del partit que enfrontarà l’espanyol Alejandro Davidovich i el nord-americà Sebastian Korda.

La renúncia de Nadal

Notícies relacionades

Montecarlo tenia a més l’al·licient de la tornada a l’acció de Rafael Nadal, però, finalment, ha hagut de descartar la seva presència en un escenari on ha guanyat en 11 ocasions (entre el 2005 i el 2012 i del 2016 al 2018).

"Simplement, el meu cos no em deixa", va dir el mallorquí dijous per anunciar la seva baixa, sense especificar la lesió que l’obligava a renunciar a una cita marcada en vermell de cara al seu gran objectiu, que, des que va ser operat del maluc el mes de juny passat, apunta a Roland Garros i els Jocs Olímpics d’aquest estiu a París.