Motociclisme

Cinc pilots espanyoles correran el mundial de motos femení

Cinc pilots espanyoles correran el mundial de motos femení
1
Es llegeix en minuts
Begoña González

Ana Carrasco, Beatriz Neila, Sara Sánchez, Andrea Sibaja i Pakita Ruiz són les cinc espanyoles que lluitaran per convertir-se en la millor pilot del món en el nou mundial femení de motociclisme (WMWC) que començarà al juny. Totes cinc van atendre els mitjans ahir al Circuit de Barcelona-Catalunya durant la celebració del World SBK i van llançar un missatge. "Fem que aquest primer any sigui un èxit", va demanar la més veterana i primera dona en guanyar un campionat del món de motociclisme, la murciana Ana Carrasco.

"Estic contenta de poder aportar l’experiència que he aconseguit en gairebé 11 anys com a pilot del mundial a aquest campionat. És important que, almenys al principi, estiguem totes les que som referents en altres competicions perquè el nivell sigui el més alt possible", va dir Carrasco. "Encara no existia un mundial femení de velocitat, i, en canvi, sí que n’hi havia en motocròs, trial i enduro. Ens mereixíem aquest aparador per poder demostrar que som capaces també d’estar allà", va afegir la quatre vegades campiona d’Europa Beatriz Neila.

Un bon aparador

Notícies relacionades

Segons va anunciar el director executiu de la competició, Gregorio Lavilla, el campionat, del que encara queda polir alguns detalls, tindrà una primera presa de contacte el maig a Cremona (Itàlia) perquè les pilots acabin de prendre mides al Mundial. "Aquest pot ser un bon aparador perquè les futures generacions s’inspirin", va dir la catalana Sara Sánchez.

Les pilots estan acabant d’adaptar-se a la moto amb què correran (una Yamaha YZF-R7) i al ritme del nivell més alt de competició. "Per a mi és un somni complert ser aquí", va afirmar la mallorquina Pakita Ruiz. "Estem posant els fonaments per al que pot arribar a ser aquest campionat en els pròxims anys", va remarcar Andrea Sibaja.