Rocha posposa la convocatòria electoral a la federació

L’operació policial es va desenvolupar amb la selecció masculina concentrada a Las Rozas, abans del seu viatge d’avui a Londres

Rocha posposa la convocatòria electoral a la federació

EFE

2
Es llegeix en minuts
Jordi Gil
Jordi Gil

Periodista

Especialista en esports

ver +
Sergio R. Viñas

L’escorcoll de la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil a la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) pels contractes durant la presidència de Rubiales va arribar en el pitjor moment possible per a l’ens federatiu. Després de molts mesos d’angoixa, ara es respirava certa pau a Las Rozas. L’últim gran episodi negatiu havia sigut l’escorcoll del Comitè Tècnic d’Àrbitres, el setembre del 2023, a causa del cas Negreira. Ara es reobren ferides en un moment delicat, atesa l’acumulació d’esdeveniments.

De fet, ahir a la tarda estava prevista la reunió de la comissió gestora que presideix Pedro Rocha per activar una vegada per totes el procés electoral a l’RFEF, després de dimitir com a president de la Federació Extremenya. A Las Rozas van intentar mantenir en peu el conclave malgrat l’operació policial, però finalment no va quedar més remei que posposar-lo sine die.

També cal veure si l’esmentada convocatòria, en cas que finalment es produeixi, tirarà endavant, ja que hi ha molts dubtes legals sobre si la comissió gestora de l’RFEF ha actuat correctament durant aquests mesos. En tot cas, el més previsible és que ara es convoquessin eleccions parcials, amb data de caducitat fins després de l’estiu, quan s’haurà de convocar eleccions ordinàries.

Canvi de plans

A més, en el moment en què la Guàrdia Civil va entrar a la Ciutat del Futbol de Las Rozas, la selecció absoluta masculina es trobava concentrada, preparant els dos partits amistosos que disputarà els pròxims dies, demà contra Colòmbia a Londres i dimarts de la setmana vinent davant el Brasil al Santiago Bernabéu, a Madrid. Part de l’expedició institucional no viatjarà a Londres.

Notícies relacionades

A causa dels compromisos de La Roja, la presència mediàtica a la seu de l’RFEF va ser intensa. De fet, els futbolistes de la selecció van tenir una agenda mediàtica intensa el seu últim dia complet a Espanya abans de marxar a Londres, amb una roda de premsa prevista del porter David Raya. "Ens hem aixecat, hem esmorzat i ens hem entrenat, amb tota normalitat. Jo no m’he adonat del que estava passant", va assegurar el porter mentre l’UCO continuava amb els escorcolls a Las Rozas.

Luis de la Fuente, que per motius extraesportius no té ni una roda de premsa en pau, haurà d’afrontar avui a Londres preguntes sobre les intervencions de la Guàrdia Civil, encara que no tingui res a veure amb la investigació..

Temes:

Brasil