El Barça guanya però no sentencia

Les blaugranes es van imposar al Brann noruec en el partit d’anada dels quarts de final amb gols de Graham i Salma després d’un partit treballat en què van perdonar més del que és habitual. El Johan Cruyff espera el duel final.

El Barça guanya però no sentencia

Laia Bonals

3
Es llegeix en minuts
Laia Bonals
Laia Bonals

Redactora d'esports

Especialista en Esport femení

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Qui digui que la Champions és fàcil no en té ni idea. Quan sona aquest himne que posa la pell de gallina, no importa gens la història o el palmarès. L’equip més desconegut et pot fer una destrossa. El Barça, vigent campió, va visitar el principiant Brann noruec i es va assegurar, una vegada més, que aixecar el títol europeu és una tasca de constància i esforç. Va acabar guanyant (1-2), però no va tancar l’eliminatòria, que es decidirà la setmana que ve al Johan Cruyff, amb totes les entrades ja venudes.

El Barça va estar espès sobre la gespa de l’Asane Arena. Va ser un dia d’aquests en què la teoria te la saps, però arribes a l’examen i les preguntes no t’acaben de donar confiança. El que havies estudiat, que et ressona al cap, no agafa la forma que esperaves i no aconsegueixes plasmar-ho a l’hora de la veritat. Entre la frustració i la tossuderia va navegar el conjunt blaugrana. Les jugades es filaven amb fluïdesa, però les últimes passades o les ocasions clares no arribaven a entrar com sí que ho han fet en múltiples ocasions. Malgrat l’evolució a batzegades, el Barça va veure porteria ràpid.

Delicadesa i brutalitat

Caroline Graham Hansen desperta una brillantor hipnòtica. La noruega, nomenada MVP del duel, va tornar a casa, el seu país natal, molt diferent de com va marxar. Aquella nena que feia el salt per complir els seus somnis es va plantar sobre el verd de l’estadi noruec amb l’autoritat i l’elegància que la defineix. Aquest toc de pilota, aquest instint brillant que li permet interpretar el joc i ser-hi sempre en el moment just. Es trobava dins de l’àrea petita, davant de la porteria, quan la pilota li va caure als peus. Tenia el premi davant. Va retallar mentre aixecava mínimament els ulls. Es va col·locar eficientment la bola a la dreta i, després d’un lleu sospir, va rebentar la pilota gairebé de manera vertical dins de la porteria. Delicadesa i brutalitat en una rematada que posava per davant les culers.

Amb certa calma amb el 0-1 al marcador, el Barça va mantenir el control davant un Brann que començava a elucubrar com parar les culers. Les noruegues sabien que si les blaugranes, malgrat no tenir el seu millor dia, aconseguien encadenar un parell o tres d’ocasions precises, el més probable era que el marcador s’anés engrandint.

Menys rigidesa

Van buidar aigua del vaixell i, després d’un parell de contraatacs que van posar en preavís el Barça, van revolucionar el partit abans del descans. Després d’una acció col·lectiva, Cecilie Kvamme va rematar sola davant Cata Coll, que poc va poder fer per evitar que la pilota entrés dins de la xarxa. Incredulitat, alegria i sorpresa irradiaven l’abraçada col·lectiva en la qual es van fondre les locals. L’eliminatòria tornava a començar.

Notícies relacionades

El Barça va sortir més precís. Va temporitzar millor i es va permetre fluir sobre el verd. Una disminució de la rigidesa va provocar combinacions que van eliminar l’ansietat. I, amb la calma, Salma Paralluelo va tornar a ser decisiva. L’aragonesa té una bona ratxa. Amb la seva esquerra màgica, mentre cada vegada es veia més escorada i tapada per la defensa noruega, va acariciar la pilota amb cura per posar terra pel mig en el marcador.

Amb l’1-2, el marcador ja no es va moure més. El Barça es va emportar la victòria a Bergen després d’un partit en què els va costar imposar-se, situació que no passa sovint. El Brann va plantar cara a les blaugranes, les va mirar als ulls, i va competir. Amb l’eliminatòria oberta, el Johan Cruyff espera l’assalt final.