futbol

Vinícius es diverteix i continua la croada amb els àrbitres

Dos gols del brasiler, que va tornar a veure la groga per protestar a l’àrbitre i va desafiar la grada d’El Sadar, decideixen un gran partit del Reial Madrid.

FERMÍN DE la calle

2
Fermín de la Calle

Els partits a Pamplona els guanya el talent i els perd la falta d’actitud. Si no ets capaç d’igualar el fragor de l’Osasuna, no tens opcions de treure res del fortí vermell. Això ho sap bé el Reial Madrid, que sumava nou temporades sense perdre a El Sadar perquè al vestidor blanc és una de les visites marcades en vermell al ser considerada un viatge trampa per l’ímpetu local. I en seran deu, perquè dues espurnes de qualitat de Vinícius, afegits dos gols més de Carvajal i Brahim, van segellar una altra victòria, la setena en les deu últimes visites, que va acabar en plàcida golejada (2-4).

En aquesta ocasió Ancelotti va apostar per un onze de circumstàncies, amb Tchouaméni formant en l’eix de la defensa amb Rüdiger i Brahim disfressat de Bellingham a l’esquena de Rodrygo i Vinícius. Aquest últim va ser protagonista de la primera jugada destacada als tres minuts, quan Catena va cometre un groller error que va permetre al brasiler plantar-se davant Sergio Herrera i batre’l amb tranquil·litat rendibilitzant el regal del central. S’endevinava una tarda plàcida per a Carletto fins que tres minuts més tard un córner dels locals va ser tocat dues vegades en l’àrea madridista abans que Budimir aparegués per rematar a la xarxa l’empat.

Es recomponia l’afició vermella amb el gol del croat, que sembla disposat a lluitar a Bellingham el pitxitxi, quan deu minuts més tard una jugada llarga d’atac visitant va acabar amb Carvajal apareixent per sorpresa al front d’atac. El lateral es va endinsar al cor de l’àrea osasunista per rematar amb la subtilitat d’un davanter consagrat la pilota a la xarxa amb l’exterior amb sang freda.

El partit pagava l’entrada. Abans del descans Vinícius va veure la groga que li impedirà enfrontar-se a l’Athletic la jornada vinent. Va ser amonestat per protestar de manera irada a l’àrbitre, cosa que va fer enfadar molt Ancelotti. Un comportament que va generar una altra fricció en el descans quan es va dirigir a una càmera advertint: "En tots els partits l’àrbitre té una targeta per a mi". El Reial Madrid té un problema greu amb l’actitud del brasiler, que si no corregeix l’assumpte acabarà tenint conseqüències.

En la segona meitat l’Osasuna va anar perdent efervescència, fins que a l’hora de partit un cop de pilota de Lunin va ser prolongat de cap en el centre del camp per Valverde i en què va arribar a l’espai Brahim, que amb dos tocs anotava el tercer. La defensa local es desfeia amb un simple toc i el Madrid, més endollat aniquilava, el partit amb el seu talent. Cop que va deixar malferit l’Osasuna, que tres minuts després quedava sentenciat amb una passada a l’espai de Rüdiger que Valverde tocava cap a Vinícius, qui batia amb enorme suficiència Sergio Herrera. El brasiler s’emportava la mà a l’orella i assenyalava tota la grada d’El Sadar, celebració que no va agradar a Ancelotti, que el va cridar a capítol al costat de la banqueta. El gol d’Iker Muñoz en l’afegit amb prou feines servia per maquillar una mica la golejada davant la passivitat de la defensa blanca.

Vinícius, en la seva versió de Doctor Jekyll i Mister Hyde, descosia l’Osasuna amb el seu talent mentre seguia amb la seva particular croada contra àrbitres (porta tres grogues seguides per protestar) i aficions contràries. No deslluïa l’exhibició del Reial Madrid a El Sadar, però deixava un sabor agredolç.