"Ens deixarem l’ànima per pujar"

Manolo González assumeix el repte de l’ascens amb convicció mentre Garagarza exigeix «la màxima unió» per «passar del patiment a l’alegria»

"Ens deixarem l’ànima per pujar"

RAÚL PANIAGUA

2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

"¡Senyors, competició pura i dura, s’ha de volar, som-hi!". Amb aquest crit de guerra es va estrenar ahir José Manuel González Álvarez (Folgoso de Caurel, Lugo, 45 anys) al capdavant de l’Espanyol hores després de l’acomiadament de Luis Miguel Ramis. Ho feia el tècnic gallec en un escenari que coneix molt bé, la ciutat esportiva Dani Jarque, en la qual ha treballat amb el filial aquest curs. Hores després, era presentat a l’RCDE Stadium, on s’examinarà a la recerca d’un ascens que s’ha de certificar en els 12 partits que queden fins a final de Lliga (16 si s’acaba jugant el play-off).

No va defraudar Manolo González en la seva posada en escena com a nou preparador blanc-i-blau. No va titubejar en cap moment en aquesta missió de tornar la il·lusió als periquitos. "Demano la unitat de tothom, l’Espanyol és un sentiment fort. S’ha de tancar el cercle, posar-hi el coll. Ens deixarem la pell i l’ànima per pujar", va proclamar.

Format en el futbol modest, González afronta la seva primera experiència en un vestidor professional. "Estic confiat i tranquil, convençut de tirar endavant el repte. La credibilitat es guanya anant de cara, parlant clar als jugadors". El tercer tècnic de la temporada periquita, després dels acomiadaments de Luis García i Ramis, es va mostrar satisfet després de la seva primera presa de contacte amb el grup, que veu amb "una predisposició molt gran per aconseguir l’objectiu".

L’extècnic del Badalona, Ebre o Peña Deportiva va defensar l’"aprenentatge" portat a terme en el seu humil trajecte. "Han sigut molts anys de feina, una evolució continua". També va aclarir el seu estil. "M’agrada anar contra els partits, no esperar al que pugui passar. Pujar seria meravellós, som aquí per a això".

"Emocionar l’afició"

Notícies relacionades

El 3 de juliol passat va fitxar per l’Espanyol B en una de les primeres apostes de Fran Garagarza, que ara també l’ha escollit per suplir Ramis. "És un home de club. Tenim màxima confiança en ell. Ve per quedar-se, no per ser una cosa temporal que passi ràpid", va dir el director esportiu.

Garagarza va remarcar la seva confiança en el planter, aquesta ferma "aposta per la 21" i va demanar "la màxima unió" i suport a Manolo. "Estem patint tots, es veu a la cara, però hem de seguir. Entre tots ho aconseguirem. Quan s’acabi la temporada ja farem un balanç i posarem les notes, començant per mi. Volem passar d’aquest patiment a l’alegria", va manifestar Garagarza. "Estem més a prop d’emocionar la nostra afició. Ara és el moment", va acabar dient el dirigent basc.