Nou mesos després

Fermín, jugador del planter, i João Cancelo, cedit, representen l’exemple d’un Barça ‘low cost’ i que es va convertir en el primer equip de la Champions a jugar una eliminatòria amb dos menors d’edat. Cubarsí, que debutava, va ser l’MVP. El que es gestava al juliol veurà la llum a l’abril a Europa.

Nou mesos després

JOAN doMÈNECH

2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Fermín López va ser la primera sensació de la temporada amb el golàs que va marcar davant el Reial Madrid en la gira dels Estats Units. Naixia un nou Barça, llavors de futur i prestacions desconegudes. Un nano d’El Campillo, de Huelva, que omplia la convocatòria després d’una cessió al Linares s’exhibia amb tota la seva desimboltura amb un gol per l’escaire i una assistència a Ferran Torres.

João Cancelo va ser l’últim fitxatge del mercat, arribat amb João Félix per completar la plantilla. Un regal a cost zero desitjat per Xavi des del gener (recordin el desacord amb el City de l’avortada cessió hivernal) i que ha aportat quatre gols que ha pal·liat la sequera de l’equip.

Símbols del nou Barça que es gestava, llavors d’avenir desconegut i prestacions imprevisibles, confeccionat des de la precarietat, però que veurà la llum nou mesos després. Un low cost exemplar que no ha acomplexat l’afició, commoguda per l’esforç dels seus nois malgrat les limitacions. Ningú va fallar en la desesperada nit contra el Nàpols. Hi va anar més gent que mai (50.301 espectadors), fins a batre el rècord d’assistència contra el Madrid (50.112).

Des de 2009

La sort de la temporada d’aquest nou Barça, capaç de marcar dos gols en 20 minuts en una eliminatòria de Champions des que ho fes el 2009 i contra el Bayern, va quedar en mans del primer equip de la història que alineava dos menors d’edat de sortida.

No eren dos acompanyants, sinó dos futbolistes rellevants; per això van ser titulars en posicions molt sensibles, delicades, d’aquelles que tenen un focus penjant. Pau Cubarsí (17 anys) va defensar com un llop el primer atac del Nàpols, nascut en la sacada de centre, i va guanyar el duel a l’ogre Osimhen i abans del quart d’hora va fer una passada vertical cap a Fermín que no ha fet un defensa del Barça en cinc anys. Li van concedir el premi al millor del partit, i amb això està tot dit, el dia de la seva estrena a la Champions. Lamine Yamal es va escapar totes les vegades de Mário Rui, fins que el portuguès va entendre que només el podria anul·lar via intimidació o amb l’astúcia de l’expert, és a dir, a trompades o martingales. No arribava a temps d’agafar-lo però va frenar el seu ímpetu arrencant-li una targeta.

Dues oportunitats més

Notícies relacionades

Lamine tenia l’última oportunitat de segellar un nou rècord si batia Meret. El convertia en el golejador més jove de la història, superant Ansu Fati. No ho va aconseguir, però entre tots van guanyar temps amb una altra eliminatòria i dues oportunitats més per al nen.

El nou Barça va acabar recolzant-se en aquells que també van fundar una cosa nova un dia. Sergi Roberto i Romeu es van ajuntar amb els altres vells de la plantilla perquè el que es gestava al juliol es vegi nou mesos després a Europa.